Tek.no

Nyhet

Dette er minimumskravene til Windows 10-telefonene

Operativsystemet vil bli mulig å kjøre med svært lave spesifikasjoner.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
23 Juli 2015 06:30

Den mobile utgaven av Microsofts nye operativsystem Windows 10 har som kjent allerede vært tilgjengelig en stund i form av ulike «build»-utgaver, men den endelige lanseringen ligger ennå et stykke frem i tid.

Nå har Microsoft imidlertid kommet med nye, offisielle opplysninger om operativsystemet, nemlig minimumsspesifikasjonene som kreves av mobiltelefoner som skal kjøre Windows 10. Informasjonen er lagt ut på Microsofts egne nettsider.

Minimumkravene til Windows 10 for mobil er nå blitt kunngjort. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kompatibelt med hele Qualcomm-rekken

Det som kommer frem i kravene er at Microsoft med Windows 10 tar sikte på å fange inn mobiltelefoner som befinner seg helt i det laveste sjiktet hva angår maskinvare.

Når det gjelder prosessorer vil operativsystemet være kompatibelt med samtlige Qualcomm-modeller. Det inkluderer dem nederst på rangstigen, som for eksempel tokjernersutgaven av Snapdragon 210, som blant annet retter seg mot billigtelefoner fra Kina.

Ellers ligger kravene til minne og lagringsplass på henholdsvis 512 MB og 4 GB, mens minimumskravet når det gjelder skjerm er WGA med en oppløsning på 800 x 480 piksler. Disse er de samme minimumskravene som også Windows Phone 8.1 opererte med.

Ingen krav til Bluetooth og frontkamera

I motsetning til den forrige versjonen stiller Windows 10 imidlertid ikke krav til Bluetooth, og nøyer seg også med et bakkamera med kun VGA-oppløsning på 640 x 480 piksler. Frontkamera kreves ikke, og ei heller akselerometer og gyroskop.

Alle detaljene rundt de tekniske kravene for Windows 10-mobilene finner du hos Microsoft. Det er altså ennå uvisst når den offisielle versjonen av Windows 10 Mobile vil bli lansert. Microsoft skrev på bloggen sin i juni at de er på god vei og den endelige versjonen vil komme senere i år.

Windows 10 til PC er imidlertid rett rundt hjørnet: Om du er en «insider» kan du laste med den endelige versjonen allerede nå »

(Via Windows Central, PhoneArena)

Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
Les også
Microsoft har avslørt lanseringstidspunktet for Windows 10 til mobil
Les også
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis
Les også
Windows 10 er ferdig
Les også
Microsoft finpusser Windows 10-beta
Les også
I dag kan du legge inn ny build av Windows 10 på Lumiaen din
Les også
Windows 10 er allerede supert på telefoner
annonse

Les også