Tek.no

Rykte

Lumia-toppmodell med knallskjerm er trolig underveis

Nye opplysninger om Lumia 940 XL har dukket opp.

WMPowerUser
30 Juni 2015 06:30

Det er nå ganske nøyaktig ett år siden den siste Lumia-toppmodellen 930 ble lansert, og siden den gang har det vært ganske stille rundt oppfølgeren 940, selv om det har dukket opp en del rykter her og der. Nå foreligger det nye opplysninger om den store utgaven av telefonen, nemlig Lumia 940 XL.

Som WMPowerUser rapporterer er det nettstedet AdDuplex, som spesialiserer seg på promotering av Windows Phone-apper, som har gravd frem de nye opplysningene.

Får trolig 1440 x 2560-oppløsning

Data som er samlet inn fra AdDuplex' annonsenettverk inneholder en referanse til en ny Windows Phone-modell med en oppløsning på 1440 x 2560. Som WMPowerUser meldte for noen uker siden har tidligere lekkasjer indikert at Lumia 940 XL ville få nettopp denne oppløsningen.

Dermed ser det altså definitivt ut til at den neste Lumia-toppmodellen vil by på en skikkelig knallskjerm. Den nye informasjonen fra AdDuplex oppgir ingen skjermstørrelse, men ifølge de tidligere lekkasjene vil skjermen til Lumia 940 XL ha en størrelse på 5,7 tommer.

Med andre ord vil den ha samme størrelse som den nye Lumia 640 XL-telefonen, som ble lansert under Mobile World Congress-messen i mars, og kvalifiserer dermed som en såkalt brettmobil, eller «phablet».

Får lillebror på 5,2 tommer

Av øvrige tekniske spesifikasjoner ryktes det ellers at den kommende toppmodellen får en prosessor av typen Snapdragon 810 med åtte kjerner, 3 GB minne, 32 GB lagringsplass. Den skal visstnok også få et bakkamera med en oppløsning på solide 20 megapiksler, og et frontkamera på 5 megapiksler.

Når det gjelder lillebroren Lumia 940 skal de nye opplysningene til AdDuplex bekrefte tidligere rykter om at denne får en skjerm på 5,2 tommer med 1080p-oppløsning. Ellers har tidligere lekkasjer indikert at den får en grafikkprosessor av typen Adreno 430 CPU, 1,5 GB minne og 27 GB lagringsplass.

Ennå er altså ingenting blitt offisielt bekreftet av Microsoft når det gjelder nye Lumia 940-modellene.

Nå får flere tligang til populære Microsoft-apper på mobilen: Office-appene er lansert på Android-plattformen »

Les også
Her kjører han Android på en Windows 10-mobil
Les også
Dette skal være prototypen til Microsofts nye Lumia-toppmodell
Les også
Microsoft har avslørt lanseringstidspunktet for Windows 10 til mobil
Les også
Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X
Les også
Nye rykter om Microsofts kommende topp-Lumia
Les også
15 fantastiske dingser du kan bruke skattepengene på
Les også
Microsoft Lumia 640 LTE: Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner
Les også
Microsofts nye mobiler er rimelige og pene i tøyet
Les også
Microsoft lanserte to nye Windows 10-klare Lumia-modeller
Les også
Nå kan du snart få Microsoft Lumia 830 og 930 i «gull»
annonse