Til hovedinnhold
Nyhet– Google lanserer smartklokke

– Google lanserer smartklokke i morgen

Vi oppsummerer de siste ryktene før Google I/O.

T3

Google I/O-rykter, side 1

Onsdag 15. mai klokken 18:00 norsk tid starter Googles store utviklerkonferanse, Google I/O 2013. Arrangementet går av stabelen i Moscone Center i San Francisco. Som tidligere år florerer det av rykter på nettet om hva som vil bli vist på konferansen.

I fjor åpnet Google showet med fallskjermhoppere med Google Glass, som etter å ha landet på et hustak rapellerte ned fra taket før de ankom scenen for å demonstrere brillene. Klarer Google å overgå fjorårets spektakulære åpningsshow – og ikke minst; hva kommer de til å lansere?

Her er noen av de heteste ryktene før konferansen:

Slik tror magasinet T3 at Googles smartklokke kan komme til å se ut.Foto: T3

– Google-klokken kommer!

Det har vært mye snakk om "smartklokker" i det siste, og blant annet Samsung, Apple og Microsoft skal være noen av de som jobber med denne typen klokker. Nå hevder nettstedet Android Authority at Google snart kommer til å lansere en slik klokke, og at det antageligvis kommer til å skje på Google I/O.

Ifølge nettstedet skal klokken, som naturligvis kjører Android, ha blitt vist på Googles kontorer i Berlin, Manchester og i Mountain View. Funksjonaliteten vil ligne mye på den du har i Google Glass, forteller en kilde til Android Authority.

Nettstedet spekulerer i om klokken vil kunne koble seg trådløst til Google Glass, og dermed i prinsippet gjøre smartmobilen mer eller mindre overflødig. Men dette avvises av kilden, som forteller at klokken fortsatt vil kreve at den er koblet sammen med en smartmobil. Kilden tror også klokken vil bli produsert av Motorola, uten at de vet det sikkert.

Les også: Microsoft utvikler smartklokke

T3 har laget en dataanimert video som viser hvordan de tror Googles smartklokke kan komme til å se ut. Du kan se videoen på neste side i denne saken.

"Medieballen" Google Nexus Q ble lansert på forrige Google I/O, men har ikke blitt noen suksess.

Bedre kart og ny Gmail-klient

Googles karttjeneste vil få et nytt og bedre brukergrensesnitt, og Android-versjonen av kartene vil bli mer lik Google Maps på iOS. Det hevder kilder, ifølge Android Authority.

Også e-postklienten Gmail vil bli oppdatert, og i likhet med nye Maps vil den også ha fullskjermsmodus. En av nyhetene er at du skal kunne sveipe med fingeren fra venstre for å få frem en meny, hvor du får tilgang til innboks, sendt e-post og e-post-"etiketter".

Android 4.3 eller 5?

Mange hadde håpet på at Google ville benytte Google I/O til å lansere den neste store Android-oppdateringen, Android 5.0 Key Lime Pie. De fleste tror imidlertid at denne ikke kommer før senere, og at det i stedet vil komme en oppdatering av dagens Jelly Bean-versjon – Android 4.3.

På neste side kan du lese flere rykter, og se en konseptvideo av smartklokken

Google I/O-rykter, side 2

Blir Google Play Games en spilltjeneste à la Apples Game Center?Foto: Android Police

Ny spilltjeneste for Android

Android Police skal ha avslørt Googles planer om en ny spilltjeneste som på mange måter vil ligne på Game Center-funksjonen du finner på iPhone og iPad. Spilltjenesten skal ha dukket opp i en ny versjon av Google Play Services, hvor det er en liten grønn spillkontroller med tittelen "Play Games".

Spilltjenesten vil gi støtte for flere spillere, highscore-lister og "achievements". Du skal også kunne sende spillinvitasjoner til venner.

Ny Google Nexus 7

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo i KGI Securities vil det bli lansert en ny versjon av nettbrettet Nexus 7, skriver Apple Insider.

Den nye versjonen av Nexus 7 vil i likhet med dagens utgave bli produsert av Asus. Nettbrettet vil som forgjengeren ha en skjerm på 7 tommer, men oppløsningen er økt fra 1 280 x 800 punkter til 1 920 x 1 200 punkter. Nettbrettet vil også få kraftigere prosessor, og det skal få et kamera. Den første Nexus 7-versjonen hadde kun frontkamera.

Nye mobiltelefoner?

Det spekuleres også i om Google vil lansere den første mobiltelefonen i samarbeid med Motorola, et selskap Google kjøpte opp i fjor. Telefonen har gått under navnet Motorola X Phone, men de siste ryktene kan tyde på at Google har mistet interessen for X Phone, og ha overlatt prosjektet til Motorola.

Ryktene skal ha det til at det er LG som skal produsere også neste generasjon Nexus-telefon, Google Nexus 5.

Google har levert inn patentsøknad på smartbriller med skjermen innebygget i brilleglassene.Foto: Google

Mer om Google Glass

Til sist vil vi antagelig få høre mer om Google Glass, som nå forlengst er sendt ut til utviklere verden over.

SiliconAngle tror vi endelig kan få se den ferdige, kommersielle versjonen av Google Glass, og i tillegg kanskje den versjonen som skal være beregnet på dem som trenger briller med styrke. Kanskje får vi også vite når vi kan forvente å kunne kjøpe brillene.

Les mer om Google Glass her

Her kan du se en video av hvordan T3.com ser for seg at en Google-smartklokke kan komme til å se ut:

annonse