Nyhet– Google lanserer smartklokke

– Google lanserer smartklokke i morgen

Vi oppsummerer de siste ryktene før Google I/O.

Google I/O-rykter, side 1

Onsdag 15. mai klokken 18:00 norsk tid starter Googles store utviklerkonferanse, Google I/O 2013. Arrangementet går av stabelen i Moscone Center i San Francisco. Som tidligere år florerer det av rykter på nettet om hva som vil bli vist på konferansen.

I fjor åpnet Google showet med fallskjermhoppere med Google Glass, som etter å ha landet på et hustak rapellerte ned fra taket før de ankom scenen for å demonstrere brillene. Klarer Google å overgå fjorårets spektakulære åpningsshow – og ikke minst; hva kommer de til å lansere?

Her er noen av de heteste ryktene før konferansen:

Slik tror magasinet T3 at Googles smartklokke kan komme til å se ut.Foto: T3

– Google-klokken kommer!

Det har vært mye snakk om "smartklokker" i det siste, og blant annet Samsung, Apple og Microsoft skal være noen av de som jobber med denne typen klokker. Nå hevder nettstedet Android Authority at Google snart kommer til å lansere en slik klokke, og at det antageligvis kommer til å skje på Google I/O.

Ifølge nettstedet skal klokken, som naturligvis kjører Android, ha blitt vist på Googles kontorer i Berlin, Manchester og i Mountain View. Funksjonaliteten vil ligne mye på den du har i Google Glass, forteller en kilde til Android Authority.

Nettstedet spekulerer i om klokken vil kunne koble seg trådløst til Google Glass, og dermed i prinsippet gjøre smartmobilen mer eller mindre overflødig. Men dette avvises av kilden, som forteller at klokken fortsatt vil kreve at den er koblet sammen med en smartmobil. Kilden tror også klokken vil bli produsert av Motorola, uten at de vet det sikkert.

Les også: Microsoft utvikler smartklokke

T3 har laget en dataanimert video som viser hvordan de tror Googles smartklokke kan komme til å se ut. Du kan se videoen på neste side i denne saken.

"Medieballen" Google Nexus Q ble lansert på forrige Google I/O, men har ikke blitt noen suksess.

Bedre kart og ny Gmail-klient

Googles karttjeneste vil få et nytt og bedre brukergrensesnitt, og Android-versjonen av kartene vil bli mer lik Google Maps på iOS. Det hevder kilder, ifølge Android Authority.

Også e-postklienten Gmail vil bli oppdatert, og i likhet med nye Maps vil den også ha fullskjermsmodus. En av nyhetene er at du skal kunne sveipe med fingeren fra venstre for å få frem en meny, hvor du får tilgang til innboks, sendt e-post og e-post-"etiketter".

Android 4.3 eller 5?

Mange hadde håpet på at Google ville benytte Google I/O til å lansere den neste store Android-oppdateringen, Android 5.0 Key Lime Pie. De fleste tror imidlertid at denne ikke kommer før senere, og at det i stedet vil komme en oppdatering av dagens Jelly Bean-versjon – Android 4.3.

På neste side kan du lese flere rykter, og se en konseptvideo av smartklokken