Til hovedinnhold

– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent

Analytiker mener vi kan stå overfor et gjennombrudd innen elektronikk vi har på oss.

Det ventes at Google kommer til å lansere sine interaktive "smartbriller" Google Glass en gang mot slutten av året. Men det er langtfra sikkert søkegiganten får være alene i dette markedet så veldig lenge.

Analytiker Brian J. White i Topeka Capital Markets mener nemlig at han har grunn til å tro at også Microsoft jobber med sine egne smartbriller. Det skriver Apple Insider.

White tror Google Glass vil "kickstarte" det som kommer til å bli en større bransjesatsning på såkalte "wearable devices" – elektronikk man bærer på seg. Dette markedet spås av Juniper Research til å vokse voldsomt de kommende årene, og nå hele 70 millioner enheter innen 2017.

Analytikeren tror Googles produkt kommer i slutten av 2013, og at Microsofts konkurrerende brille vil bli lansert en gang første halvår i 2014.

Hva med Apple?

Også Apple ventes å komme med produkter i kategorien "wearable devices". Ifølge ryktene jobber selskapet med en smartklokke – en iWatch. White uttalte nylig at han tror både iWatch og iPhone 5S kommer til å få en innebygget fingeravtrykkskanner.

White hevder også at Apple skal lansere en 60-tommers iTV i år, og at den vil bli styrt ved hjelp av en fjernkontroll utformet som en ring du har på fingeren – iRing. Hos vårt søsternettsted Hardware.no kan du lese mer om iTV og iRing.

Les også: Dette må du vite om Google Glasses

(Kilde: Apple Insider)

annonse