Til hovedinnhold

– Snikfotografering med Google Glass ikke et problem

Google-sjef Larry Page forsøker å berolige.

Google

Flere har uttrykt bekymring over Google Glass' forhold til personvern. Hvis du kan gå rundt med briller som både tar bilder og video, er det enkelt å «snikfotografere» andre, kjenne igjen ansikter ved hjelp av avanserte dataprogrammer og så videre, mener mange.

Google-sjef Larry Page tok bladet fra munnen på selskapets årlige generalforsamling, og beroliget alle skeptikere. Ifølge ham vil frykten for personvernet forsvinne etter hvert som folk begynner å bruke «ha-på-dingser» i hverdagen.

Sammenligner med smarttelefon

– Du kollapser ikke i frykt når noen kommer inn med Glass på et offentlig toalett, på samme måte som du ikke kollapser når noen kommer inn med en smarttelefon som kan ta bilder, sa Page under møtet.

Den administrerende direktøren sier at det allerede er kameraer overalt, og at man ikke kan ta bilder med Glass helt uten videre og uten å bli oppdaget – man må nemlig stirre på det man vil ta bilde av, noe som kan være ganske så avslørende.

Underskriftskampanje

I USA tok nylig en gruppe mennesker initiativet til en underskriftskampanje for å forby bruk av Google Glass i USA. Gruppen fryktet at denne typen produkter vil kunne føre til offentlig overvåking av venner, barn og familier.

Enkelte casionoer i Las Vegas har allerede innført et forbud, for å unngå at brillene brukes til å jukse i spill. Du kan lese mer om casino-forbudet mot Google Glass her.

Her kan du lese om hvordan Google Glass-brillene fungerer

Les også: Ingen ansiktsgjenkjenning i Google Glass » (Teknofil.no)

(Kilde: The Verge)

annonse