NyhetTelecruise 2013:

– Ikke Google Glass i Norge i år

Det sa Preben Duus Haanes, Industry Head i Google Norge, på årets Telecruise.

De digitale brillene til Google, kalt Google Glass, har fått mye oppmerksomhet i media den siste tiden. Foreløpig er det kun noen svært få utviklere som har fått lov til å teste ut brillene, og produktet er etter sigende ikke helt lanseringsklart for oss vanlige dødelige. Det hviskes om en lansering til høsten en gang, men det er i beste fall usikkert.

På årets Telecruise stilte Preben Duus Haanes med et innlegg om Googles fremtid og trender, samt at han stilte til debatt sammen med fire andre foredragsholdere. Haanes jobber som såkalt Industry Head i Google Norge. I paneldebatten fikk han spørsmål om hva som blir det "neste nye" for Google og status for Google Glass.

– Talesøk, stemmestyrte enheter og bevegelsestyrte enheter blir vårt fokus, svarer han.

– De Google Glass som har kommet nå er et førstegenerasjonsprodukt. Vi får se. Jeg tror personlig at dette er noe vi kommer til å bygge opp over tid. Vi kommer ikke til å se Glass i Norge i år. Kanskje neste år, men da blir det andregenerasjonsprodukt, sier han videre.

Kommentar: Google Glass er det viktigste som har skjedd siden Internett

Kanskje er dette nærmere andregenerasjons Google Glass?Foto: Google

– Neppe iOS-støtte

I sitt foredrag sa Haanes at det egentlig ikke betyr så mye for Google om du bruker en Android-mobil eller en iPhone eller et annet OS; Det som betyr noe er at du skal ha en god enhet å søke med. Når det gjelder Google Glass tror han imidlertid at Android-brukerne vil bli foretrukket:

– I starten tror jeg vi neppe til kommer til å tilrettelegge for iOS, sier Haanes, som understreker at dette personlig gjetning.

Han sier videre at Google har mange fremtidsrettede prosjekter på gang, inklusive "Google Self Driving Cars" – biler som kjører for egen maskin. Haanes gir derimot uttrykk for at det kan bli vanskelig å tjene penger på slike oppfinnelser med en gang, men at det likevel ikke stopper Google.

Les også: Google bryr seg ikke om du bruker iPhone (Mobilen.no)

Les også
Slik ser Google Glass ut på innsiden
Les også
– Google lanserer smartklokke i morgen
Les også
Google Glass kan komme til å se ut som vanlige briller
Les også
Google Glass er det viktigste som har skjedd siden Internett
Les også
Google røper hva som skjuler seg inne i Glass
Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
annonse