Nyhet

Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass

...og nå kommer verdens kuleste briller også for de som bruker briller med styrke.

Det er over ett år siden de første ryktene om en interaktive "databrille" fra Google dukket opp. Nå begynner imidlertid Google Glass tilsynelatende å nærme seg et ferdig produkt, og på teknologimessen SXSW Interactive i Austin i Texas denne uken kunne de besøkende ifølge New York Times se brillene "overalt" på messeområdet.

Google Glass ser ut som briller, men er en liten datamaskin med en liten skjerm plassert foran høyre øye. Denne skjermen viser deg nyttig informasjon om for eksempel det du ser rundt deg – såkalt "augmented reality", eller "utvidet virkelighet".

Lurer du på hvor høy og lang Brooklyn Bridge er? Spør Google Glass!

Fotografering, filming, få veibeskrivelser via Google Maps og å kunne få informasjon om ting rundt deg, samt å kunne gjennomføre videosamtaler, er noen av bruksområdene som tidligere er blitt trukket frem av Google selv.

Viste eksempler på nye bruksområder

På SXSW demonstrerte Timothy Jordan i Google flere nye bruksområder for Google Glass. Ifølge New York Times viste han blant annet hvordan brillene kunne kontrolleres ved hjelp av øyebevegelser, og at skjermen kunne aktiveres ved å se opp. Man kan bla gjennom ulike skjermbilder med små bevegelser på hodet, og man kan bruke talekommandoer for å for eksempel gjennomføre et Google-søk.

Veibeskrivelser er ett av bruksområdene for Google Glass.

I tillegg til å demonstrere hvordan brillene fungerte i praksis, viste Jordan også frem flere eksempler på apper som fungerer med Google Glass.

En av appene var en nyhetsapplikasjon som hentet inn overskrifter og bilder fra nyhetsnettsteder og presenterer dem på skjermen foran brukeren. Her var det kun titler og bilder – siden det å lese hele artikler vil være vanskelig på en slik enhet.

Det ble også vist frem e-postappen Gmail og integrasjon med den sosiale tjenesten Path. Navigasjon i disse foregikk ved hjelp av øyebevegelser, og man kunne både lese innhold og skrive statusoppdateringer ved å bevege øynene. I Gmail vil du se et bilde av avsenderen og emnefeltet, og så kan du svare på e-posten ved å diktere teksten med stemmen din.

Jordan advarte utviklere mot å prøve å konvertere eksisterende apper, men i stedet skrive appene spesifikt for Google Glass. Mengden informasjon som leveres via brillene bør begrenses, advarte Jordan.

Greg Priest-Dorman i Google Glass-teamet demonstrerer Google Glass for de som trenger briller med styrke..Foto: Google

Også for de som trenger briller med styrke

Inntil nå har Google Glass ikke vært beregnet på de som allerede bruker briller. På SXSW viste imidlertid Google frem en prototyp på Google Glass med styrke. Dette produktet vil bli tilgjengelig senere i år, ifølge et offisielt Google+-innlegg fra Googles Project Glass.

"Designen er modulær, slik at du vil kunne legge til ulike innfatninger og brilleglass som passer din synsstyrke", heter det i innlegget.

Les mer om hva Google Glass er, og kan gjøre, på Teknofil.no

Les også om smartklokkene I'm Watch og Pebble, som begge fungerer som nyttig tilbehør som utvider funksjonaliteten til smartmobilen din.

(Kilder: New York Times, Google, Gizmodo)

Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Slik ser Google Glass ut på innsiden
Les også
Ti ting du kan bruke Google Glass til i fremtiden
Les også
Underskriftskampanje for å forby Google Glass i USA
Les også
– Vil aldri igjen leve en dag uten Google Glass
Les også
Se klokken som kjører Android
Les også
– Google gir bort e-postadressen din
Les også
– Apple lager smartklokke
Les også
Er dette en klokke eller en mobiltelefon?
Les også
Pebble-klokken er rett rundt hjørnet
Les også
Sony med ny Android-klokke
annonse