Til hovedinnhold

Ice mangedobler farten på mobilt bredbånd

Ice går fra Rev.A til Rev.B, hvilket i praksis betyr at de vil skifte ut hele nettverket sitt med nye basestasjoner fra Ericsson. For oss som brukere betyr det at hastigheten på surfing med Ice vil bli rundt fire ganger raskere allerede i løpet av sommeren.

Da økes den teoretiske hastigheten til 9,7 Mbit/s. Innen utgangen av året skal hastigheten opp til 14,4 Mbit/s. Det betyr en opplevd hastighet på rundt 4 Mbit/s til sommeren, og ca 10 Mbit/s ved kommende årsskifte, hevder Ice. Da blir den opplevde hastigheten med mobilt bredbånd Ice høyere enn de fleste i dag har via ADSL.

Nytt utstyr

For å oppnå disse hastighetene kreves modem som er klare for Rev.B. Disse modemene vil komme på markedet i løpet av en måned eller to. De gamle modemene vil fremdeles virke, men gir ikke høyere hastiughet enn i dag,sier direktør i Nordisk Mobiltelefon Norge, Eivind Helgaker til Mobilen.no.

- Hva skjer med prisen, blir det dyrere å benytte seg av raskere Ice.net? - Det er for tidlig å si noe om priser. Vi har ikke fått prisen på modemene ennå. Når vi kjenner denne prisen vil vi vurdere hvor mye vi skal subsidiere utstyret, sier Helgaker. Men prisen vil til syvende og sist være styrt av markedet.

Kamp om kunder

Kampen om mobilt bredbåndskundene vil utvilsomt bli mer og mer tilspisset de nærmeste årene; NetCom er i gang med 4G, Telenor skal oppgradere hele sitt mobilnett, og Ice.net – som altså tilbyr mobilt bredbånd via CDMA-teknologi – akter ikke å seile akterut. Nå har svenske Ericsson fått i oppdrag å skifte ut samtlige basestasjoner og øke kapasiteten, og ikke minst øke hastighetene, for Ice.nets mobilt bredbåndsnett i hele Skandinavia.

Ericsson får jobben
Ice.net skryter hemningsløst av å ha den beste mobilt bredbåndsdekningen i sine reklamekampanjer, og det er nettopp rekkevidden fra basestasjonene som gjør at selvskryten er berettiget. For Ice.net bruker CDMA-teknologi og lave frekvenser, og nettopp det er en klar fordel i forhold til 3G/4G-aktørene når det gjelder dekningsgrad. Oppgraderingen av nettet er imidlertid påkrevd for at Ice.net fortsatt skal kunne utfordre Telenor og NetCom i mobilt bredbåndsmarkedet de nærmeste årene. Access Industries som kjøpte opp Ice.net i 2008 har siden oppkjøpet bevist at de vil satse tungt i Norge. Når kontrakten går til en erfaren aktør som Sony Ericsson, kan det ses som nok et tegn på at de amerikanske eierne mener alvor.

- Bakgrunnen for at vi valgte Ericsson som samarbeidspartner er at vi ønsker å sikre at kundene får en solid teknisk plattform fra en veletablert aktør. Ericsson kan skilte med sterkt lokalt nærvær, høy kvalitet og med en tydelig langsiktig plan for både utvikling, service og vedlikehold. Vi er veldig glade for at vi nå har sikret en solid plattform for et enda bedre nett i framtiden. Ericsson-avtalen viser hvordan Access siden overtagelsen tar grep og styrker Ice til det beste for kundene, sier administrerende direktør Per Borgklint i Ice.net.

- Avtalen er viktig for Ericsson, og vi er takknemlige for tilliten Ice viser oss. Ericsson har en lokal tilstedeværelse i Norden, noe som er avgjørende for samarbeidet. Ice blir den første av våre kunder som får den nyeste oppgraderingen av CDMA, hvilket forbedrer ytelsen i nettet ytterligere, sier Mikael Bäckström, salgsansvarlig for Ericsson i Norden og Baltikum.

Mer om
annonse