Til hovedinnhold

- Ta med PC-en på hytta

Årets vinterferie finner sted i uke 8 og 9 – altså neste uke og uka etter – avhengig av hvor i landet du bor, og mange benytter anledningen til å dra på hyttetur. I år, som tidligere, har Telenor forberedt seg på det økte behovet for kapasitet på populære vintersportssteder. Ettersom antall mobilt bredbåndskunder fortsetter å øke er det helt klart et behov å sikre gode surfeforhold i fjellet.

 - Vi fortsetter å satse på god dekning der våre kunder virkelig trenger mobilt bredbånd, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor i en pressemelding.

Doblet kapasitet
På mange steder der du i fjorårets vinterferie kun hadde 3,6 Mbit/s’ teoretisk hastighet, har Telenor oppgradert til 7,2 Mbit/s, altså en fordobling. Mobilt bredbåndstilbyderen lover i alle fall faktiske nedlastningshastigheter mellom 500 Kbit/s og 1,5 Mbit/s, men understreker at kunder kan oppleve rundt 3-4 Mbit/s’ hastighet der kapasiteten er doblet.

- Ta gjerne med deg PC-en på hytta. Telenor har doblet kapasiteten på flere av vintersportsstedene. Dermed sikrer vi enda bedre brukeropplevelse for alle våre kunder som bruker mobilt bredbånd innen samme område, sier Amundsen.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Telenors fjellnettregler
Dekningsdirektøren anbefaler imidlertid å sjekke om det er turbo-3G-dekning i området der du skal feriere. Dersom det kun er EDGE (GSM–dekning) oppnår du lavere hastigheter, og Amundsen ønsker ikke å gi kundene falske forhåpninger. I tillegg bør du sjekke om du har et USB-modem som gir optimale opp- og nedlastingshastigheter (Dette kan evt. bestilles via Telenors Nettbutikk). Her er Telenors ”fjellnettregler”:

  1. Sjekk dekningen før du bestemmer deg for hva du skal gjøre på nettet.
  2. Tenk sikkerhet og bruk de samme nettvettreglene som hjemme og på jobben.
  3. Ta hensyn til folk omkring deg, ikke la PC-en komme i veien for hyttekosen.
  4. Bruk ferien til å slappe av. Det er ingen skam å skru av PC-en.
  5. Spar på strømmen og lad opp PC-batteriet når du er i nærheten av en stikkontakt.

Et utvalg vintersportssteder med 7,2 Mbit/s-dekning fra Telenor:
Hovden

Lifjell

Blefjell

Gulsvikfjell

Skeikampen

Gol

Hemsedal

Tuddal

Geilo

Narvik skisenter

Nesbyen

Treungen

Valdres alpinanlegg m/hytter

Rondablikk

Uvdal

Oppdal

Kvitfjell/Spidsbergseter

Sjusjøen/Storåsen

Røros

Norefjell

Fidjeland

Gålå

Trysil

Savalen

Tyin

Rauland

Voss

Hafjell

Beitostølen

Ål

Skramstadsetra

Bortelid

Haugastøl

Storåsen

Myrkdalen

Gaustablikk

Ustaoset

Lykkja

Mer om
annonse