Til hovedinnhold

Høyere hastigheter fra Ice.net i år?

Ice.net er på god vei tilbake i det gode selskap etter en turbulent tid. I siste halvår i 2008 ble det kjent at de økonomiske nedgangstider hadde rammet selskapet hardt – men først og fremst i våre skandinavske naboland. Deretter ble Ice.net i Norge kjøpt opp av amerikanske Access Industries som sørget for at driften gikk som normalt. Det skjedde likevel få endringer i løpet av fjoråret som kom kundene umiddelbart til gode, men i august ble Øyvind Helgaker ansatt som ny norgessjef – noe som nå har vist seg å være viktig for å stable Ice.net på beina og gjenoppta den beinharde konkurransen med 3G-aktørene i det norske mobilt bredbåndsmarkedet.

Helgaker, som ble hentet til Ice.net fra stillingen som norgessjef i Canal Plus, sier til Inside Telecom at han nå har fått et velfungerende salg- og markedsføringsapparat på plass, at de opplever kundevekst, og at vi kan forventet høyere hastigheter i Ice-nettet i løpet av 2010.

Kundevekst
Ice.net har altså jobbet hardt for å markedsføre seg bedre, samtidig som at de har hatt fokus på kundesenter, forhandlersalg og salg via internett. Dette har ifølge Helgaker vært en vellykket satsning.

- Vi opplever kundevekst. Jeg kan dessverre ikke gå ut med tallene, men jeg kan forsikre om at det er hyggelig å være i Ice nå, sier han til Inside Telecom.

Helgaker avslører også at de spesielt har merket stor pågang fra Oslo, Bergen, Tromsø, Vesterålen, Stavanger, Hamar, Gjøvik og hele Østfold, og at nettopp disse områdene har blitt prioritert i deres videreutbygging av nettet.

(Artikkelen fortsettes)
 

Økte hastigheter
Ice.net leverer mobilt bredbånd via CDMA2000-teknologi – ikke 3G/4G, som Telenor og NetCom. Ved å bruke denne teknologien blir dekningsgraden høyere fordi lavere frekvenser brukes, samt at brukerne vil oppleve en relativt sett høyere opplastningshastighet. Per i dag får du opp- og nedlastningshastigheter på henholdsvis 1,8- og 3,1 Mbit/s. Nå skal imidlertid Ice-nettet være klare for Revisjon B som vil gi tilsvarende hastigheter på 5,4- og 14,7 Mbit/s.

– Fartsøkningen vil finne sted i løpet av året, sier Helgaker.

Men norgessjefen modererer seg senere til å si at kundene vil merke hastighetsøkningen en gang etter fjerde kvartal. Det er også foreløpig uvisst om nettet oppgraderes i én operasjon, eller om enkelte områder vil få nyte godt av de høyere hastighetene tidligere.

Bedriftsmarkedet
Ice.net har til nå primært konsentrert seg om privatmarkedet, selv om de også har et tilbud til bedrifter. Her ønsker imidlertid Helgaker at selskapet skal kunne klare å ta en større del av kaka i tiden fremover.

– Vi skal gjøre oss mer gjeldende på bedriftsmarkedet. Vi mener vi kan være attraktive for mange slags bedrifter. I en innledende fase vil vi dog konsentrere oss om de små og mellomstore bedriftene, og høste erfaringer fra disse før vi utvider nedslagsfeltet, avslutter Helgaker.

Mer om
annonse