Nyhet

Billige nettbrett og mobiler fra ZTE

(Barcelona/mobilen.no): Vi besøkte ZTE under Mobile World Congress denne uken, og fikk en innføring i strategien ZTE vil bruke for å komme seg inn på det norske markedet. Og den er ganske enkel, ifølge Ronen Hansen i ZTE; Gode funksjoner slik folk vil ha dem, til en pris ingen kan matche.

Ronen Hansen og hans kollega Reidar Mouhleb gir oss en omvisning på ZTEs stand, der alle selskapets nye produkter blir vist frem. En del av dem er uaktuelle for det norske markedet, men flere nykommere vil finne veien også hit.

- Nå har vi solgt Blade i en kort periode, og etterspørselen har vært stor, sier Hansen.

Han hevder denne mobiltelefonen selger bedre enn mange langt mer kjente modeller fra konkurrentene. Igjen er det hva du får for pengene som er avgjørende.

Billig

– Vi er små i Norge, og det er viktig for oss at du får et godt inntrykk av produktene våre med det samme du tar i dem. Selv om det er billig, så skal det ikke være dårlig, forklarer Hansen.

Et av de første produktene vi vil få se etter Blade som allerede er på plass, er en Android-modell med 4,3 tommer skjerm. Modellen heter Skate 4,3.


Telefonen har en 800 MHz prosessor, 5 megapiksler kamera, Wi-Fi, GPS, og 480 x 800 bildepunkter i skjermen. Vekten er på 120 gram.
- Dette er en avansert mobiltelefon som vil komme til en lav pris. Men like viktig er det at den kjennes bra ut med det samme du tar i den, sier Hansen.
- Men den ville sett bedre ut med en metallramme, her er det jo plast hele veien?
- Det ville den nok, men da ville den ikke blitt like billig, svarer Hansen.

QWERTY

En annen modell Hansen har tro på er ZTE Amigo. Ifølge et presseskriv fra selskapet er dette en mobiltelefon for motebevisst ungdom. Den har fremskyvbart qwerty-tastatur med norske bokstaver.

ZTE kommer også med tre nettbrett. To av disse er 7-tommere og kalles V9 og V9+. Den siste heter V11, og har en skjerm på 10 tommer.

Forskjellen på V9 og V9+ er at V9 har en skjermoppløsning på 480 x 800 bildepunkter, mens V9+ kan vise 600 x 1024 bildepunkter. Begge kjører for øyeblikket Android 2.1, og kan best beskrives som økonomimodeller. Ronen Hansen sier de jobber med å gjøre ferdig programvaren som gjør det mulig å oppgradere brettene til Android 2.2, og at dette arbeidet vil være ferdig om ca fire uker.


10-tommeren som ble vist skal ha Android 3.0 (Honneycomb) og en 1,2 GHz prosessor. Alle har SIM-kort og støtter tale over mobilnettet.
Vanntett androidmobil
- Vi kommer også med en versjon av Blade, som er sertifisert til IP67. Det betyr at den skal holde både vann og støv ute. I tillegg er den gummiert for å gi bedre beskytelse mot støt, forteller Hansen. Modellen skal være i butikk før jul.

Prisen på de nye modellene er ennå ikke klar.

ZTE er ifølge Ronen den fjerde største håndsettprodusenten i verden. Han sier målet er å bli nummer tre. Tallene stemmer imidlertid ikke med tallene fra Gartner, som plasserer ZTE på en åttendeplass, med en markedsandel globalt på 1,8 prosent.

Les også
VIDEO: Slik blir HTC Flyer
Les også
ZTE Blade er lansert
Les også
Ice mangedobler farten på mobilt bredbånd
annonse