Til hovedinnhold

Et videokamera for venstrehendte

Snu videokameraet 180 grader for å bruke det med den andre hånden.

Samsung har i dag lansert noe så spesielt som et videokamera for venstrehendte. Mange har etterspurt både videokameraer og vanlige kameraer for venstrehendte, og ikke minst for folk som ikke kan bruke høyre hånd. De har til nå manglet alternativer.

Nå har Samsung gjort noe med det. Grunnen til at det ikke har kommet tidligere, er nok at markedet er for lite. Markedet har for så vidt ikke blitt noe større, men Samsung har funnet en måte kameraet kan brukes av både høyrehendte og venstrehendte. Det kan nemlig snus 180 grader, slik at skjerm og grep kommer på motsatt side. Kameraet registrerer at du har snudd det, og snur samtidig bildet på skjermen.

Kameraet har ytterst få knapper. Det meste styres via den trykkfølsomme skjermen, slik at det ikke blir store forskjellen samme hvilken vei du bruker det. Riktignok er all skrift på kameraet tilpasset høyrehendte, slik at ”Samsung” vil stå opp ned når du bruker det venstrehendt, men det må være for en bagatell å regne.

Kameraet har fått navnet HMQ-Q10 og tar opp video i Full HD. Det kan også ta stillbilder på 4,9 megapiksler og har 10x optisk zoom. Skjermen er på 6,9cm (2,7 tommer) og kameraet måler relativt beskjedne 44x53x119mm.

HMQ-Q10 blir å finne i butikkene i løpet av mars og får en veiledende pris på 2700 kroner.

annonse