Tek.no

Nyhet

Et videokamera for venstrehendte

7 Mar 2011 11:36

Samsung har i dag lansert noe så spesielt som et videokamera for venstrehendte. Mange har etterspurt både videokameraer og vanlige kameraer for venstrehendte, og ikke minst for folk som ikke kan bruke høyre hånd. De har til nå manglet alternativer.

Nå har Samsung gjort noe med det. Grunnen til at det ikke har kommet tidligere, er nok at markedet er for lite. Markedet har for så vidt ikke blitt noe større, men Samsung har funnet en måte kameraet kan brukes av både høyrehendte og venstrehendte. Det kan nemlig snus 180 grader, slik at skjerm og grep kommer på motsatt side. Kameraet registrerer at du har snudd det, og snur samtidig bildet på skjermen.

Kameraet har ytterst få knapper. Det meste styres via den trykkfølsomme skjermen, slik at det ikke blir store forskjellen samme hvilken vei du bruker det. Riktignok er all skrift på kameraet tilpasset høyrehendte, slik at ”Samsung” vil stå opp ned når du bruker det venstrehendt, men det må være for en bagatell å regne.

Kameraet har fått navnet HMQ-Q10 og tar opp video i Full HD. Det kan også ta stillbilder på 4,9 megapiksler og har 10x optisk zoom. Skjermen er på 6,9cm (2,7 tommer) og kameraet måler relativt beskjedne 44x53x119mm.

HMQ-Q10 blir å finne i butikkene i løpet av mars og får en veiledende pris på 2700 kroner.

Les også
Videokameraer med prosjektor fra Sony
Les også
Rollei slipper Full HD-videokameraer
Les også
Solbriller filmer HD-video
Les også
Dette er verdens minste videokamera
Les også
Bygde kamera i Lego
Les også
Lær å ta bilder fra verdensrommet
Les også
Slik tar du skarpe bilder
Les også
Verdens minste kamera
Les også
Endelig! Et katteformet kamera
Les også
Kameraer utenom det vanlige
Les også
Takket nei til Photoshop i 1988
Les også
Smil til disse kameraene i mars
Les også
Hybridkameraer er populære
Les også
Se video i fotoalbumet
Les også
Dette hater vi med kameraet
annonse