Til hovedinnhold

Smil til disse kameraene i mars

I januar og februar lanserte alle produsentene sine vårnyheter. Men det tar alltid tid før de kommer i butikken.

Alle produsentene lanserer nye produkter lenge før de blir tilgjengelige, og noen blir ikke tilgjengelig noen gang. Dette er forvirrende for deg som potensiell kunde. For å rette på det, bringer vi her et forsøk på liste over hva som kommer i nær framtid.

Vi ønsker ikke å ta med produkter som kommer senere enn mars måned, da usikkerheten blir større jo lengre unna i tid det er.

Vi hadde håpet at produsentene hadde noen lunde eksakte datoer for levering nå, men de fleste har ikke det. Vi oppgir derfor de datoene vi har fått tak i. Resten er til informasjon om at det kommer denne måneden, slik at du kan begynne å mase i fotobutikken, eller følge med i produktguiden.

For å ta det noen lunde alfabetisk, så kan vi begynne med Canon. Mange av deres lanseringer i år er allerede på markedet. Her er de som kommer i mars:


Canon EOS 600D

Hvis du vil ha et kraftig kamera laget for bruker uten all verdens erfaring, men med en rimelig prislapp, er dette et kamera som bør tilfredsstille de fleste behov. Det er siste skudd på stammen til Canons mestselgende speilrefleksserie og henter mange funksjoner fra langt dyrere modeller.

Her finner du 18 megapiksler, Full-HD videoopptak og brukervennlige menyer, men også ting som svært avansert lysmålesystem og trådløs blitssyring. Kameraet har vært i butikkene noen dager allerede.

Canon EOS 600D i Produktguiden
Les mer: Test: Canon EOS 550D

Fujifilm X100

X100 er vel kanskje det mest omtalt produktet på lenge, særlig tatt i betraktning at det ikke kommer på markedet før i slutten av måneden. Grunnen til all omtalen er rett og slett at dette er et kamera entusiastene har ventet på. Det er glimrende til gatefoto, og har et retrodesign som tiltaler svært mange. Det mest revolusjonerende er kanskje søkeren som er en hybrid av optisk og elektronisk, som gir deg fordelene fra begge to.

Fujifilm X100 i Produktguiden
Les mer: Sniktitt: Fujifilm X100

Nikon Coolpix S9100

Oppfølgeren til den spennende S9000. 18x zoom i et svært tynt kamera er det som er hovedattraksjonen med kameraet. Se hva vi skrev da vi testet S9000. Nikon er flinke til å oppgi datoer for salgsstart, og S9100 skal komme i butikkene 17. mars.

Nikon S9100 i Produktguiden
Les mer: Nikon lanserer nye superzoomkameraer

Olympus E-PL2

Dette er siste skudd på stammen i Olympus' populære serie med speilløse systemkameraer. To av grunnene til suksess er at de har innebygd bildestabilisator på bildebrikken, og at systemet bruker Micro Fourthirds-fatningen, som gjør at det er et stort utvalg av objektiver og tilleggsutstyr tilgjengelig.

Olympus E-PL2 i Produktguiden
Les mer: Førsteinntrykk: Olympus E-PL2

Panasonic Lumix TZ-20

Dette er en spennende oppfølger til Pansonics kompakte ultrazoomkameraer, og en direkte konkurrent til Nikon S9100. Kameraet har 16x zoom, mulighet for videoopptak i Full-HD og har innebygd GPS. Tidligere versjoner av dette kameraet har vært stor suksess.

Panasonic TZ-20 i Produktguiden
Les mer: Test: Panasonic TZ-10

Samsung NX 11

Dette er en liten justering av det første speilløse systemkameraet fra Samsung, NX10. Det er et spennende kamera som tilbyr mye, både for entusiaster og nybegynnere. Det har større bildebrikke enn tilsvarende kameraer fra Olympus og Panasonic, og bør dermed ha potensialer for høyere bildekvalitet.

Nytt fra NX10 er omtrent bare bedre videofunksjon.

Samsung NX11 i Produktguiden
Les mer: Hvilken er best uten speil?

Dette var de viktigste modellene, men med den farten produsentene lanserer kameraer, er det langt fra de eneste.

Les om flere nye modeller på Akam.no.

annonse