Til hovedinnhold

Bygde kamera i Lego

Har du litt peiling på Lego kan du bygge ditt eget storformatkamera til en billig penge.
Et av bildene som er tatt med Legokameraet. Foto: Cary Norton.
En mattskive blir brukt for å finne riktig fokus før bildet blir tatt.

Det dukker stadig opp kreative sjeler som blander sin interesse for legobygging med fotografering. Sist ut er en kar som har bygget et storformatkamera i Lego.

Les også: Skal det være et Leica i Lego?

Fotografen Cary Norton startet allerede i 2009 med å bygge sitt eget Legokamera. Etter å ha prøvd litt frem og tilbake med forskjellige prototyper, la han prosjektet på hylla.

Ett år senere fikk han ny giv til å fullføre prosjektet, og denne gangen bygget han ferdig det som skulle bli et storformatkamera i Lego.

Les også: Hva med en blekkskriver av Lego?

Dimensjonene på kameraet er 17,5cm x 16,5cmm x 17,5cm. Filmstørrelsen er 4x5" og objektivet er et fastobjektiv på 127mm med blender F/4.7, som Norton kjøpte på e-bay for 40 dollar eller ca 220 norske kroner.

Kameraet består av hovedboksen, den indre boksen, holderen for mattskive og film, og selve objektivet.

Man må først bruke mattskiven for å se motivet og stille fokus, noe som gjøres ved å skyve den indre boksen inn og ut. Deretter bytter man ut glasset med film, før man gjennomfører eksponeringen.

Les også: Kunsten å gjenskape et bilde

Fokusområde strekker seg fra ca 45cm til 1m, så kameraet passer best til portretter og har på grunn av dette et ganske smalt bruksområde. Ble du inspirert til å bygge ditt eget Lego-kamera kan du lese mer om byggeprosessen og se flere bilder på Nortons hjemmeside.

Kilde: http://carynorton.com

annonse