Til hovedinnhold

Endelig! Et katteformet kamera

“Med Neconos digitale kamera, vil alle bilder bli tatt med et smil. Det er ikke nødvendig for deg å si "Cheese!"

Slik beskriver produsenten av kameraet denne lille katteformede dingsen. Og ganske riktig legger ikke dette utradisjonelle kameraet samme presset på fotoobjektet som store kameraer gjør. Iføge produsenten kan dette lille kameraet fange opp et naturlig og avslappet ansikt.

Les også: Slik jobber en dyrefotograf

På japansk betyr Necono katt og selve konstruksjonen av katten har alt et kamera skal inneholde. Kameraets eller kattens venste øye er et objektiv, mens det høyre øyet er en sensor. Kameraet har tre megapiksler og et objektiv tilsvarende 33mm brennvidde, melder produsenten. Katten kan også filme og alle innstillinger er fullautomatiske. Vi forventer vel ikke allverdens bildekvalitet ut av noe sånt, men har du morsomme nok venner, kan det sikkert bli mye gøy med det.

Med en vekt på bare 40 gram og magnetiske poter, er den enkel å frakte overalt. Produsenten planlegger i skrivende stund å lage en egen, separat LCD-skjerm til kameraet. Når dette vil være klart vites ikke, imidlertid kan kameraet bli ditt for 15000 japanske Yen eller ca 1000 norske kroner.

Les også: Fotoalbum med videomuligheter

Kanskje et godt gavetips til fotovenner?

Kameraet kan uansett kjøpes her: Neconos kattekameraer

annonse