Til hovedinnhold
NyhetVideokameraer med projektor fra Sony

Videokameraer med prosjektor fra Sony

Slapp 13 nye videokameraer i natt.

Sony har vært aktive på nyhetsfronten i natt. Først kom fire kompaktkameraer og nå 13 videokameraer. Mens kompaktkameraene var superbillige, er videokameraene naturlig nok en del dyrere.

Foruten 3D, satser også Sony på direkte visning av filmer via innebygget miniprojektor.

Videokameraene er en del av Sonys Handycam-kolleksjon, men er delt inn i tre forskjellige underserier. PJ-serien har blitt utvidet med fire modeller og kommer med innebygget projektor. PJ200E er billigst på 3.500 kroner, mens PJ740 skal ligge på rundt 12.250 kroner.

HDR-TD20VE er 3D-satsingen fra Sony.

3D fra Sony
TD-serien blir bare utvidet med én modell, TD20VE, som er priset til 12.600 kroner. Denne er kanskje Sonys mest hotte nyhet, med oppgradert 3D-funksjonalitet. Den leveres med to 3D-tilpassede objektiver med 10 ganger optisk zoom som tar stereoskopiske bilder. Har du en 3D-TV med aktive 3D-briller kan du se på opptakene, men det er også mulig å bruke den 3,5 tommers store 3D-skjermen på kameraet, uten behov for 3D-briller. Ifølge Sony skal de ha utviklet en ny 3D-dybdejusteringsfunksjon, som gjør at det føles mer naturlig og komfortabelt å se film i 3D.

Kameraets nærgrense skal også ha blitt betydelig forbedret. Forgjengeren var på 80 cm, mens TD20VE nærgrense er på 30 cm.

CX-serien
I Sonys populære CX-serie er det kommet åtte nye modeller. Her skal det være noe for både amatører, entusiaster og semiprofesjonelle, med priser som starter på 2.450 kroner og som ender på 11.400 kroner for toppmodellen CX740VE.

Bedre stillbilder
Sony har tatt i bruk en funksjon som i følge dem lar deg ta stillbilder i svært høy oppløsning. "By Pixel Super Resolution" skal analysere tilgrensede piksler og avdekke strukturer som sammenlignes med strukturer som er lagret i kameraets bildedatabase. Dette skal i følge Sony gi kameraet tilleggsinformasjon som lar det produsere stillbilder i svært høy oppløsning. Helt konkret hva det har å si er vanskelig å vite, men det virker som stillbildene fra kameraet skal klare å gi en høyere oppløsning enn hva sensorbrikken egentlig er konstruert for, med opprinnelig oppløsning på rundt full-HD (1920x1080 piksler)

Les alle sakene fra CES-messa her

annonse