Til hovedinnhold

Hybridkameraer er populære

Mandag kunne Akam rapportere om økt salg av hybridkameraer i Norge. Speilløse systemkameraer stod totalt for 17 prosent av systemkamerasalget i januar, sammenlignet med kun fem prosent ifjor. Det er med andre ord mange som har fått opp øynene for hybridkameraer.
Imidlertid skjer ikke dette bare her til lands.

Sony Nex-5 er en av salgsvinnerne. Ikke bare i Norge, men også i Latin America og Asia.

Ifølge ferske tall fra GfK Retail og Technology data, et nordamerikansk statistisk byrå som måler forbruk, er salg av øker salget av går speilløse systemkameraer verden over.

Les også: Hybrid-salget tar av

Japan stod for en tredjedel av alle hybrid-salgene ifjor. Totalt har salget økt med hele 11% på verdensbasis det siste året, melder GfK Retail og Technology data.

Mens Japan leder an, har andre også erfart en betydelig økning i hybrid-salget ifjor, sammenlignet med året før. Vest-Europa har økt med åtte prosent, mens Sør-Amerika (19%) og Asia (18%) har hatt en økning på henholdsvis 19 og 18 prosent.

Les også: Noen trender i fotobansjen

– Japan er konsekvent i forkant av teknologiske fremskritt og trender, forklarer GfK Global direktør Marion Knoche. Det ser ut andre regioner har vært raske til å følge etter i sine ønsker om å kjøpe speiløse systemkameraer og det vil bli interessant å følge utviklingen deres i løpet av 2011, forteller ham i en pressemelding.

annonse