Til hovedinnhold

Dette er verdens minste videokamera

Det er ikke lenge siden forskere hevdet å ha utviklet verdens minste kamera, men nå ser det ut til at den tidligere rekorden på 1x1x1 mm har blitt brutt. Forskere ved det israelske firmaet Medigus har nemlig utviklet et videokamera med en diameter på bare 0,99 mm.

Det Tel Aviv-baserte selskapet spesialiserer seg på å utvikle medisinsk utstyr – og selv om deres nye kamera bare er 0,01 mm tynnere enn forrige rekordinnehaver, har det likevel mye å si for bruk innen endoskopi.

Kostnadseffektiv behandling

– Medisinske prosedyrer som ikke har vært mulig inntil nå har blitt mulig med verdens minste kamera, sier dr. Elazar Sonnenschein, administrerende direktør i Medigus.

Sonnenschein fortsetter: – Den avanserte teknologien gir medisinermiljøet og pasienter en trygg og kostnadseffektiv behandling av høy kvalitet.

45 000 piksler

Det silikonbaserte kameraet har en CMOS-sensor på 0,66 x 0,66 mm med en bildeoppløsning på 45 000 piksler. Prisen er ennå ikke kjent, men Medicus hevder at prisnivået skal være "lavt nok" til å forsvare engangsbruk av hygieniske årsaker.

Firmaet forteller at de i de kommende ukene vil distribuere prøver til selskaper i USA og Japan til bruk i endoskopiske og andre kirurgiske enheter på felter som kardiologi, ortopedi, gastroenterologi og gynekologi.

(Kilder: CNET News, PRNewswire, Übergizmo, Yahoo! Finance)

annonse