Til hovedinnhold

Solbriller filmer HD-video

Sommeren har såvidt begynt, og for mange betyr dette uante muligheter til å nyte sola på stranden eller parken. Sol og sommer er også ensbetydende med badeshorts, t-skjorter og ikke minst solbriller. Hvis du er interessert i sistnevnte og gjerne vil blande dette med det nyeste innenfor kamerateknologi har nå det japanske firmaet Thanko utviklet et par solbriller som også har mulighet til å filme i HD, melder Crunchgear.com

Solbrillekameraet har et eget 5MP CMOS-sensor. Oppløsningen på kameraet er på 1,280×720 og kameraet filmer med 30 bilder per sekund, hevder produsenten.

Du har også mulighet til å ta bilder i JPEG dersom behovet skulle melde seg.

Disse brillene beskytter ikke bare mot solen. Du får også mulighet til å filme i HD.

Ifølge produsenten skal brukeren også ha mulighet til å lagre hele 1,4 gigabites med bilder eller video. Dette skal tilsvare ca 10 minutter med videofilm som enkelt kan overføres til en datamaskin med en USB-kabel. Solbrillene/kameraet har også mulighet for micro SD-kort dersom du ønsker mer lagringskapasitet.

Om kameraet er ment for kikkere på stranden, til spionformål eller rett og slett for de som ønsker en ny måte å filme på vites ikke. Vi synes uansett ideen original. Nå spørs det om markedet ser den samme nytten et slikt kamera gir.

annonse