Til hovedinnhold

Ekstrabonus til studentene

Ettersom det finnes tusenvis av studenter i Norge skulle man kanskje tro at det var på sin plass med et studentabonnement som gir visse fordeler. Det mener tilsynelatende den ferske operatøren Ludo Mobil med finansmannen Idar Vollvik i spissen. Mobiloperatøren har fått med seg Studentkortet.no – et fordelsprogram for studenter – på laget, og gir studentene en variant av Ludo Rød med mer inkludert SMS og datatrafikk under navnet Ludo Student.

Abonnementet må sies å være et gunstig alternativ for mange av landets studenter, og Ludo Mobil håper med dette å kapre studentmarkedet.

200 000 studenter
Med en kundemasse på litt over 5 000 kunder, kan Ludo Mobil ta et større jafs av mobilmarkedet dersom Ludo Student slår an. I disse dager blir nemlig abonnementet markedsført til over 200 000 norske studenter.

- Studenter i Norge har aldri blitt sett på som en viktig nok mobilkunde for operatørene til å få sitt eget mobilabonnement. Dette har Ludo Mobil tatt konsekvensen av og lanserer derfor Norges første spesialtilpassede mobilabonnement for denne gruppen, sier administrerende direktør Idar Vollvik i Ludo Mobil.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ludo Rød med bonus?
Ludo Student kan kun bestilles via Studentkortet.no, og gir deg det samme som Ludo Rød – altså 400 ringeminutter og 275 SMS – i tillegg til 150 SMS og 10 MB data i bonus, ”for samme pris” ifølge nettsiden. Eller, det står på nettsidene til Studentkortet.no at prisen er 199 kroner, men Ludo Mobil har nylig redusert prisen til 159 kroner per måned. Vi får imidlertid bekreftet av viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil at det er 199 kroner som er gjeldende for Ludo Student, som samtidig hevder at de gir bort 100 SMS – ikke 150 SMS – per måned til studentene.

- Prisen for Ludo Student er 199 kroner, men de får 100 flere SMS og 10 MB ekstra ut over Ludo Rød – noe som gjør dette til landets billigste studentabonnement, erklærer Norstad.

- Vi har allerede sett enorm interesse fra studentene på dette, og har en god del som allerede har bestilt, sier han videre.

Fortsatt gunstig
Skal vi da sammenligne Ludo Rød, et fra før gunstig abonnement, med Ludo Student, kan vi kjapt illustrere ved et regnestykke at du får en grei studentbonus ved å velge sistnevnte; Med 10 MB (4 kroner per MB = 40 kroner) inkludert i abonnementet har du gjort opp forskjellen (199 kroner - 159 kroner = 40 kroner), og får da 100/150 SMS i tillegg. Dette forutsetter at du bruker 10 MB data per måned, men du kan selvsagt regne de 100 bonus-SMS-ene i stedet for datatrafikken og du får da en grei pris per SMS (40 øre) med 10 MB data som bonus.

Norstad hevder at abonnementet er utviklet i samarbeid med studenter, og at det såkalte Ludorådet – øverste organ for merkevaren Ludo Mobil – også har bidratt. Akkurat det kan være en stor fordel for Ludo Mobil, ettersom de ønsker å ta kontroll over studentmarkedet. Vi ser det som utelukkende positivt at studentene får større fokus som målgruppe.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Nye priser på Blå Ludo
Norstad opplyser samtidig om at prisene på abonnementet Ludo Blå nå har blitt oppdatert. Dette abonnementskonseptet er genialt ettersom du kan skreddersy ditt eget abonnement i forhold til forbruk, men vi hevdet ved lansering at prisnivået var satt helt feil. Nå ser det heldigvis litt lysere ut når det gjelder ringeminutter: øverste nivå, 3 000 minutter, koster nå 299 kroner per måned, drøye 10 øre per minutt dersom du ringer såpass mye.

Vi synes likevel at SMS-ene koster for mye, særlig når andre operatører tilbyr inntil 2 000 SMS for 200 kroner som en tilleggstjeneste. Med Ludo Blå betaler du stadig 299 kroner for 1 500 SMS. For høyeste antall ringeminutter og SMS, henholdsvis 3 000 minutter og 1 500 SMS, betaler du 598 kroner per måned med Ludo Blå. Med One Call XXL betaler du til sammenligning 599 kroner per måned for 3 000 ringeminutter og 3 000 SMS, altså én krone mer for 1 500 ekstra SMS. Vi savner dessuten at man kan legge til en mengde megabytes etter ønske i Ludo Blå.
OPPDATERT:
Motsvar fra One Call
Administrerende direktør Øistein Eriksen i One Call er sterkt uenig i Norstads påstand om at Ludo Mobil har mest å tilby norske studenter. I en mail til Mobilen.no skriver han følgende:

- Norstad er jo - ikke uventet - ute og feilinformerer: Med One Call Folkepakka får man jo 400 minutter, 400 SMS, 10 MMS og 10 MB data til samme prisen. I tillegg er jo prisene på Ludo Rød helt håpløse ved forbruk utover det som er inkludert i pakken. Skal noen påberope seg Norges billigste studentilbud, må da det være Folkepakka fra One Call, sier Eriksen.

 

Mer om
annonse