Til hovedinnhold

Pakkepris uten straff

Lavprisaktøren One Call sier de bevisst ikke kastet seg inn i Telepriser-krigen mellom Tele2 og Ludo Mobil som har pågått i et par uker, og lanserer nå et nytt abonnement etter egen visjon. Den nye Folkepakka konkurrerer definitivt med Tele2 Flex og Ludo Rød, men One Call poengterer at du ikke får straff i form av høyere ringepriser ved overforbruk. Mengden inkluderte ringeminutter og SMS, samt datatrafikk, kan dessuten være et vel så attraktivt tilbud for aktive mobilbrukere – selv om abonnementet havner bak de to nevnte abonnementene fra Tele2 og Ludo Mobil på Teleprisers liste over høyt forbruk.

Foruten Folkepakka, lanserer One Call abonnementet XXL som gir deg både 3 000 ringeminutter og 3 000 SMS per måned – et godt alternativ for mange storbrukere.

Folkepakka – gunstig alternativ
Vi ser at pakkeprisabonnement har tatt markedet med storm i 2009, og flere operatører tilbyr varianter av dette. One Calls egen Full Pakke inkluderer 1 500 ringeminutter, noe mange mener blir i meste laget, men så kom etter hvert både Chess On 10t, Tele2 Flex, Ludo Rød med flere, som gir deg en jevnere fordeling av ringeminutter og SMS i en pakke. Med Folkepakka ønsker One Call å gi et lignende tilbud til sine kunder. Her får du 400 ringeminutter, 400 SMS, 10 MMS og 10 megabyte data for 199 kroner per måned, men bruker du mer enn dette slipper du å betale urimelig høye priser – 39 øre i oppstart, SMS og per minutt, samt One Calls løpende datapriser på 99 øre.

- Dette tror vi er et produkt veldig mange kommer til å sette pris på, sier markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)

”Enkelt og billig”
One Call har et motto – en visjon – om å være ”enkelt og billig”, og Sandaker sier at han synes andre operatørers abonnementer ofte blir litt uoversiktlige med ulike ringepriser og datapriser for hvert abonnement, ulik pris for å ringe kundeservice og så videre. Han tror One Call tjener på at abonnementene er lettfattelige og at de opererer med en hel haug av forskjellige priser.

Den nye Folkepakken fremstår som et godt eksempel på hvordan One Calls motto presenteres i form av faktiske tilbud. Det er en god pakke som gir deg rikelig med ringeminutter og SMS, samt nok megabytes til å dekke normal mobilsurfing hvis du primært bruker WAP-sider, til en fult akseptabel pris. Men One Call fortjener særlig honnør for ikke å overdrive prisene ved overforbruk, slik vi ser andre operatører gjør med sine pakkeprisabonnement. Med Tele2 Flex betaler du for eksempel 89 øre i oppstart og 69 øre per minutt utover de 400 inkluderte ringeminuttene. Du får altså ingen ”straff” fra One Call dersom du skulle ringe mer enn 400 ringeminutter, eller sende flere enn 400 SMS, for da betaler du de samme lave standardprisene som også er gjeldende for de fleste av deres øvrige abonnement. Vi synes One Call definitivt oppfyller sitt mål om å være både enkel og billig med det nye abonnementet Folkepakka, og synes det er positivt med enda et godt alternativ i pakkeprissegmentet.

(Artikkelen fortsettes.)

XXL for storbrukere
Såkalte ”storbrukere” kan være vanskelig å gjøre fornøyde. De tradisjonelle fastprisabonnementene inkluderer 3 000 ringeminutter, men som regel få – eller ingen – SMS. Vil du ha i både pose og sekk når det gjelder ringeminutter og tekstmeldinger, må som regel lete i abonnementstilbudene til ”mikrooperatører” eller tegne en tilleggstjeneste som gir deg SMS. One Call lanserer samtidig med Folkepakka abonnementet XXL som gir deg både 3 000 ringeminutter og 3 000 SMS for 599 kroner per måned. Også for dette abonnementet krever One Call kun 39 øre i oppstart, per minutt og per SMS, samt 99 øre per megabyte, ved overforbruk. One Call XXL fremstår også som et gunstig abonnement for de som både ringer langt, langt mer enn gjennomsnittet, og som samtidig er ivrige på SMS. Vi synes heller ikke prisen er spesielt avskrekkende med tanke på volumet som er inkludert i XXL-pakken.

På rett vei
Det hersker liten tvil om at One Call har lansert to gode abonnementer i Folkepakka og XXL. Det interessante er at disse abonnementene ikke er beregnet for prisjegerne i lavprissegmentet, men vil i stedet trekke kunder med et høyt eller svært høyt forbruk. Etter fem år på det norske mobilmarkedet har One Call bevist at de har livets rett, og våger nå å utvide sitt abonnementsutvalg.

Vi får heller arrestere One Call på andre områder ved en annen anledning, for vi har ingenting å utsette på de to nye abonnementene Folkepakka og XXL. For mange norske mobilbrukere vil dette være det billigste alternativet, noe du raskt kan sjekke om gjelder for deg på priskalkulatoren Ringepriser. Vi tror dessuten at det er lurt av One Call å gå sine egne veier, i stedet for å følge saueflokken som justerer sine abonnement i forhold til hvor godt de ligger an på Teleprisers gjennomsnittslister.

Mer om
annonse