Til hovedinnhold

Vollvik blir veskeselger

Finansmannen Idar Vollvik annonserte tidlig at han måtte satse på noe mer enn bare et mobilselskap om han skulle lykkes på nytt, og vinne tilbake noe av den tapte formuen. Ludo Shop ble presentert som en viktig del av den totale satsningen, og nå er nettbutikken til Ludo Mobil åpnet – dog uten brask og bram, til forandring.

I tillegg til Ludo Shop – som fortrinnsvis vil selge mobiltelefoner og utstyr med det første –, er Ludo Wear i etableringsfasen. Denne uken lanseres designervesker som tilsynelatende vil bli en viktig brikke sistnevnte nettbutikk.

Ludo Shop på plass
Vi oppdaget nokså tilfeldig at Ludo Shop var åpnet, og at et utvalg mobiltelefoner, tilbehør og MP3-spillere var tilgjengelig i nettbutikken. Det var imidlertid vanskelig å fastslå om dette var en nettbutikk á la de øvrige mobiloperatørene, eller om de på sikt ønsket å ta opp konkurransen med Komplett.no, MPX.no, NetOnNet og lignende. Så vi spurte viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil.

- Vi ønsker å tilby våre kunder et bredt sortiment av merkevarer til gode priser. På sikt vil vårt sortiment bestå av mobiltelefoner og tilbehør, PC med utstyr, foto og video, lyd med bilde, spill, klær og fritidsartikler. Nå i første omgang vil vi kun selge mobiltelefoner, tilbehør, GPS og fasttelefoni, sier Norstad.

- Utvikling av vårt sortiment mot kundenes ønsker er et viktig mål for oss, og det finnes ingen begrensninger for hvilke varegrupper vi kan ta inn. Det vil med andre ordre nå være en nettbutikk som mest kan sammenlignes med telenor.no, men vi vil bare selge usubsidierte mobiltelefoner uten binding eller operatørlås. Når den nye webbutikken lanseres i første kvartal 2010 vil den være en fullverdig konkurrent til komplett.no, forklarer han.

(Artikkelen fortsettes.)

Flere distributører
Norstad gir gode skussmål til Per Ivar Kleivdal som har fått i oppgave å lede Ludo Shop. Til tross for at dette er en ny nettbutikk hevder Norstad at du kan handle trygt og til konkurransedyktige priser, og få god service og hjelp i etterkant av kjøpet. Ludo Shop har også fått på plass avtaler med distributørene 20:20, BP og Telefast, noe Norstad mener er en klar fordel for dem.

- Vi har gode avtaler med alle distributører, noe som sikrer oss en den beste tilgjengeligheten og at vi kan utfordre alle konkurrenter på pris og leveringstid. Dersom lagerantall er ”0 stk” er det mulig vi kan skaffe varen allikevel fra en annen distributør og dermed levere raskere enn det kunden forventer, sier Norstad.

- Ludoshopen er en del av en større strategi som er meget omfattende og viktig videre i byggingen av ludo som merkevare, legger Norstad til.

Også iPhone
Vi så Apple blant merkene Ludo Shop forhandler, og fant da også alle varianter av iPhone 3GS – dog ikke på lager.

Jeg ser at dere også selger iPhone 3GS i Ludo Shop – er dette via Apple, eller sideimport som hos Network Norway?

- iPhone blir blir kjøpt via gode kontakter i utlandet, med europeiske settinger og garantier, svarer Norstad.

(Artikkelen fortsettes.)

Vesker??
Om Ludo Wear integreres i Ludo Shop på sikt er ikke helt utenkelig, men for øyeblikket frontes det som to forskjellige satsninger. Ludo Wear vil tilby klær og fritidsutstyr – og vesker. Onsdag 4. november lanseres ”Ludo Trend-veskene”, et prosjekt som Idar Vollvik har planlagt lenge.

- Dette prosjektet ble startet for cirka et år siden og var det første ikke-mobile grunderprosjektet som Idar dro i gang. Det er utviklet av to spanske designere i Madrid som jobber i verdensklasse, og de har her kommet opp med veskedesign i toppklasse. Vi satser mye på dette og vi vil i løpet av 2010 integrere både norske og utenlandske designere til å utvikle dette videre, avslutter Norstad.

Mer om
annonse