Til hovedinnhold

Nytt konsept fra One Call

Vi har i lang tid fokusert på at norske mobilbrukere har temmelig individuelle ringemønstre, og at det derfor er viktig å finne et abonnement som passer forbruket. Mange ønsker nok muligheten til å skreddersy et abonnement slik at man får best mulig pris på det man bruker mest – enten det så er snakk om ringeminutter, SMS, MMS eller datatrafikk. Flere operatører tilbyr i dag SMS-pakker eller datapakker som tilleggstjenester, og Ludo Mobil har dessuten abonnementet Ludo Blå som lar deg sette sammen ditt eget abonnement – dog med litt for høye prisnivåer etter vår mening.

One Call har fra før tilbudt datapakker, men introduserer nå flere nivåer med megabytes til en gunstig pris. Samtidig får du mulighet til å slenge på et antall SMS-er til ditt abonnement til en noe redusert pris. Hvis vi forstår rett vil det også komme lignende rabatter på andre ting etter hvert – eksempelvis MMS-pakker.

Skreddersydd
Som vi var inne på innledningsvis, ønsker mange bevisste mobilbrukere å finne et abonnement som er rimelig i forhold til eget ringemønster. Dette har også One Call tatt notis av.

- Vi opplever en stadig større etterspørsel etter muligheten til å skreddersy sitt eget mobilabonnement. Fra før hadde vi de svært populære datapakkene og nå utvider vi dette til i første omgang også å gjelde SMS. Konseptet har vi kalt EXTRA, sier One Call-sjef Øistein Eriksen.

Han hevder at EXTRA-konseptet særlig vil passe bra for iPhone og smartphone-brukere.

- Denne kundegruppen ser vi at bruker telefonen langt mer enn gjennomsnittet og har et svært bevisst forhold til mobilregningen sin, sier Eriksen.
(Artikkelen fortsettes.)

Bra datapakker
Vi starter med datapakkene. One Call var først ute med å tilby en pris per megabyte på under en krone, på et tidspunkt da flere operatører hadde urimelige priser på nettopp det. Nå er nivået generelt sett langt bedre, selv om det stadig er store variasjoner. Med de fleste Tele2-abonnement må du fortsatt ut med 12 kroner per megabyte – en pris den selverklærte billigste operatøren i Norge burde skamme seg over. One Call var relativt tidlig ute med å tilby datapakker også, og nå har de gjort enda flere prisjusteringer. Du har nå følgende fire datapakker å velge mellom som One Call-kunde:

EXTRA data:

  50 MB – 25 kroner per måned

100 MB – 50 kroner per måned

200 MB – 100 kroner per måned

500 MB – 169 kroner per måned

For de tre nederste nivåene får du altså halv pris på datatrafikken – eller 50 øre per MB –, mens du for 169 kroner per måned får 500 MB å bruke til mobilsurfing – drøyt 33 øre per MB. Til sammenligning har Telenor mobilt bredbåndsabonnementet MobilSurf som gir deg 500 MB til 99 kroner per måned. Sånn sett fremstår det øverste nivået som dyrt – dog ikke ugunstig sammenlignet med å surfe 500 MB uten datapakka til One Call. De tre nederste nivåene virker som gode alternativer for deg som bruker internett på mobilen.

Mager SMS-rabatt
Men det er SMS-pakkene som egentlig er en nyhet fra One Call. Med gjeldende prisnivå er det imidlertid vanskelig å avgjøre om du vil tjene på å ha disse pakkene i det lange løp. Årsaken er at One Call som regel tar 39 øre per SMS for sine abonnement, og hvis du skal tjene noe på å ha SMS-pakkene må du ha stålkontroll på hvor mange SMS-er du sender. Selv da er kun det snakk om å spare noen få kroner, med mindre du velger det øverste nivået. Følgende tre SMS-pakker er nå tilgjengelig hos One Call:

EXTRA SMS

100 SMS – 35 kroner per måned

200 SMS – 65 kroner per måned

500 SMS – 149 kroner per måned

For laveste nivå blir snittprisen per SMS 35 øre – 4 øre billigere per SMS. Du sparer altså 4 kroner ved å velge denne pakka, men da må du også bruke opp alle de 100 SMS-ene i pakka. For neste nivå blir snittprisen drøye 32 øre per SMS, noe du sparer 13 kroner på dersom du sender alle de 200 inkluderte SMS-ene. Vi synes rabatten her blir i minste laget. For det øverste nivået blir snittprisen drøyt 29 øre per SMS, og det er hakket bedre. Du sparer altså en femtilapp dersom du sender 500 SMS. Samtidig vet vi at NetCom for eksempel tilbyr 2 000 SMS for 200 kroner per måned med tilleggstjenesten SMS Mania – 10 øre per stykk.

Vi blir ikke spesielt entusiastiske over One Call EXTRA, men ideen er meget god og konseptet lider vel litt av at One Call fra før har gode standardpriser på både data og SMS. Dessuten er vi spente på hvordan One Call vil ta konseptet videre, ettersom dette er ”første omgang” ifølge Eriksen.

Mer om
annonse