Til hovedinnhold

25 000 Ludo-kunder

For litt over et år siden kunne vi avsløre at eksmilliardær Idar Vollvik og hans kompanjonger fra Chess-tiden Ole Norstad og Frank Bruland hadde planer om å starte et nytt mobilselskap i Norge. Navnet falt på Ludo Mobil. Det tok imidlertid over et halvt år før de første Ludo-abonnementene kunne bestilles fra nettsiden – i starten av juni 2009.

Til å begynne med hadde Ludo Mobil et mål om å få 30 000 kunder i løpet av de første 12 måneders drift, men dette ble raskt justert til å gjelde utgangen av året – på grunn av større pågang enn forventet. Nå har de nådd 25 000 kunder på et knapt halvt år.  

Nytenkning
Selv om Idar Vollvik er Ludo Mobils ansikt utad, er det i hovedsak viseadministrerende direktør Ole Norstad som har ansvaret for den daglige driften av mobilselskapet. Norstad var en av Vollviks viktigste støttespillere da han ledet Chess til nye høyder for et halvt tiår siden, men for å lykkes på ny var de nå nødt til å tenke nytt og annerledes.

- Vårt konsept nå er totalt forskjellig i forhold til Chess-tiden, og vi har tilpasset oss en ny markedssituasjon med mye vekt på community-tjenester og merkevarebygging på forskjellige fronter. Dette har vi klart mot alle odds – og det er ikke få som har dømt oss nedenom og hjem. Hemmeligheten er å tenke annerledes enn det etablerte, sier Norstad til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)

Utvider til utlandet
Vollvik & co. også planer om å satse i utenlandske markeder, i første omgang i Sverige og i Spania, etter det Mobilen.no erfarer. I Spania er de allerede i gang med ”Ludo Wifi” – et trådløst nettverk basert på Wifi og Wimax på Costa del Sol –, og vil snart starte med mobiltelefoni. Målet er tilsynelatende å bygge merkevaren Ludo i hele verden.

- I dag kan man bygge en merkevare på noen år over hele verden, noe som før tok 100 år. Og det er nettopp det vi skal gjøre denne gangen. Vi er allerede i gang i Spania og vi går inn i et tredje land allerede i februar. Vi har bygget en maskin som vi skal kunne håndtere i mange land med svært få mennesker. Satsningen videre vil blant annet være avhengig av suksessen i disse to landene, forteller Norstad.

Vollvik avslører på sin Twitter-profil at Sverige er neste land på listen.

- Alle disse andre jernene som vi har i ilden er del av en total strategi for å nå målene våre om en internasjonal merkevare. Har du stor kundemasse så vil du kunne selge mange andre ting også, som totalt sett vil gi deg synliggjøring på mange fronter, sier Norstad.

- Viktigheten av dette i Norge så langt er at vi har klart å skape bred interesse for Ludo som merke, noe som igjen fører til økt interesse og kjennskap til mobiltoget. Vi har nå etablert Ludo store, Ludo wear, Ludo rådet, Ludo travel, Ludosport, Ludo kredittkort, Ludokids og sammen med mange andre utrolig flinke mennesker så suser vi av gårde på mange fronter, og vi har det sinnsykt gøy, legger han til.

Banne i kirken?
Apropos mange jern i ilden og alt det der, så har også Ludo Mobil inngått en samarbeidsavtale med TV Visjon Norge AS – en av Skandinavias største formidlere av kristent budskap. Samarbeidet vil etter sigende bestå av å utvikle diverse mobiltjenester og åpne for streaming av TV-forkynnelsene, samt spre ”det gode budskap” om Ludo Mobil til seerne i samme slengen. Med hevede øyebryn og flakkende blikk undret artikkelforfatter hvorfor Ludo Mobil hadde alliert seg med TV Visjon Norge AS.

- Hva gjelder TV visjon Norge så har vi alliert oss med dem fordi vi ser store muligheter til å spre merkevaren raskt gjennom deres nettverk. Det er få som er flinkere med jungeltelegrafen enn kristne miljøer og her legges det opp til en vinn vinn-situasjon hvor de får ut sitt budskap direkte i lommen til den enkelte person. Dette handler også om å tilpasse seg en ny hverdag for de kristne miljøene og forkynne budskapet om Jesus overalt, svarer Norstad.

- Ser vi på dette på verdensbasis så finnes det ufattelig mange som har mobiltelefon, og det vil være en fantastisk måte for dem å nå ut med sitt budskap i alle verdens hjørner, legger han til.

Herregud…

Men Ludo Mobil består når det nå nærmer seg et nytt år, og med en kundemasse på over 25 000 kan operatøren fort spille en enda viktigere rolle på mobilmarkedet til neste år.

Mer om
annonse