Tek.no

Nyhet

Svindyr SMS til USA

Vegard Haugen
24 Sept 2009 16:00

Vi fikk et tips av en leser som hadde sendt en SMS til USA med sitt Ludo-abonnement. Når han senere sjekket Mine Sider, oppdaget han at han hadde blitt belastet 4,99 kroner for å sende tekstmeldingen over dammen. Til sammenligning tar Telenor 1,50 kroner for SMS til USA, mens Talkmore har samme pris på SMS til norske abonnenter som utenlandske. Det viste seg at Ludo-kunden ikke skulle bli belastet 4,99 kroner for SMS-en, men 3,99 kroner ifølge prislisten. Selv det er en skyhøy pris.

Administrerende direktør Idar Vollvik i Ludo Mobil tar imidlertid raskt grep, og sier han både vil redusere prisen til et akseptabelt nivå, samt kompensere de kundene som har sendt SMS til utlandet med gjeldende priser.

Vollvik: - Helt urimelig
Vi kontakter Ludo Mobil for å få en forklaring på hvorfor de har satt prisen for å sende SMS til utlandet så høyt.

- Jeg er nok ikke inne i alle disse detaljene, men det høres helt urimelig ut, sier Vollvik til Mobilen.no.

- Vi er derimot glade for at noen oppdaget det så raskt, og skal kompensere dette til de det måtte gjelde. Hva jeg vet, er dette første henvendelse vi får på dette temaet, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Fersking på markedet
Ludo Mobil er en fersk operatør på det norske markedet, men ledelsen har rikelig med erfaring fra mobilbransjen. Idar Vollvik skapte som kjent suksess med Chess for noen år siden. Man skulle kanskje tro at operatøren ville kontrollsjekke utenlandsprisene ved lansering, men akkurat dette vil tilsynelatende ikke få konsekvenser for Ludo-kundene i alle fall. Ved lansering av abonnementet Ludo Blå manglet det dessuten et prisnivå på bestillingssiden, noe det tok en måneds tid å rette opp i. Vollvik vil ikke rippe opp i Ludo Blå-saken som nå er løst, men han legger seg langflat når det gjelder SMS-prisene til utlandet, og presenterer umiddelbart nye priser:

- Prisene blir som følger: 1,48 kroner per SMS til uansett internasjonal destinasjon, erklærer han.

- Med 2 600 forskjellige prisdestinasjoner ber vi om forståelse for at det tar litt tid å få maskineriet helt opp å stå. Vi er glade for kritikk så lenge den er konstruktiv og berettiget, og det er slik vi lager de beste tjenestene og produktene, legger Vollvik til.

Ludo Mobil viser igjen stor vilje til å rette opp i feil og mangler, og denne gang tok det heller ikke lang tid før prisene var oppdatert på nettsidene. Ludo Mobils øvrige utenlandspriser ser ut til å følge EUs prisregulering, samt reduserte priser i Norden i forhold til maksimalprisreguleringen.

Les også
Fikk gigantregning etter Spania-tur
Les også
Vollvik: - Ludo tjener penger
Les også
25 000 Ludo-kunder
Les også
Dette er mobilgebyrene – del 2
Les også
Slik redder du slettede SMS
Les også
Vollvik blir veskeselger
Les også
Ludo får på pukkelen
Les også
10 øre per SMS
Les også
Lopper deg på utenlandssamtaler
Les også
Norges mest populære abonnement
Les også
Nytt konsept fra One Call
Les også
Ringepriser i ny utgave
Les også
Ekstrabonus til studentene
Les også
Pakkepris uten straff
Les også
Tele2 trekker annonsen
Les også
Tele2 kupper Ludo.no
Les også
Hermegåsa
Les også
Uavgjort på slagmarken
Les også
Tele2 lader revolveren
annonse

Les også