Nyhet

Dømt til fengsel for å skrive ut pistol

28-åring i Japan brukte 3D-skriveren til ulovlige ting.

En 28-årig mann har i Japan blitt dømt til fengsel i to år for å ha produsert skytevåpen på en 3D-skriver, skriver nettstedet the Japan News. Våpenet det er snakk om er den såkalte the Zigzag revolver, som har en kapasitet på seks patroner i kaliber .38.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om fengsel i 3,5 år på grunn av brudd på en lovbestemmelse som regulerer besittelsen av skytevåpen, kniver og produksjonen av våpen.

28-åringen var tidligere ansatt ved det private universitetet the Shonan Institute of Technology. Det ble dog ikke opplyst hva vedkommende gjorde der.

Skytevåpnene ble på sin side skrevet ut hjemme hos den dømte, en gang i fjor høst. Det som gjorde saken spesielt ille var at han også hadde delt ut informasjon på internett om hvordan skytevåpnene kunne lages.

Han hadde lagt ut både detaljerte arbeidstegninger, videoer og bilder. På denne måten ble det enkelt for andre å kopiere våpnene, og retten mente at vedkommende tydelig hadde misbrukt sine egne tekniske egenskaper.

Flere andre på markedet

Muligheten til å skrive ut skytevåpen har eksistert i lang tid, blant annet skapte «The Liberator» store overskrifter da våpenet ble kjent våren 2013.

Politikere og andre verden over tok til orde for å stikke kjepper i hjulene for de som forsøkte seg med å skrive ut våpen. Her i Norge mente en rekke politikere at noe slikt måtte slås hardt ned på.

Det er plastvåpen som står for det store volumet, men det har også kommet en metallversjon som strengt tatt er en kopi av Colt M1911-pistolen. Denne er det dog liten sjanse for å finne rundt i de tusen hjem, da en 3D-skriver for metall er både dyr i innkjøp og avansert i bruk.

Norske politikere har ikke sansen for 3D-skrevne våpen: – Blir noen tatt må det slås hardt ned på »

(Kilder: the Japan News, via the Verge)

Les også
Kina har utviklet et varmestrålevåpen
Les også
Denne 3D-skriveren bringer teknologien et langt skritt videre
Les også
Den 3D-skrevne pistolen blir museumsgjenstand
Les også
Har laget en fungerende 3D-skrevet rifle
Les også
Bråstans for selskap bak 3D-printede skytevåpen
annonse