Det 3D-printede våpenet kommer om to uker

Blir tilgjengelig for nedlasting på nett.

Om et par uker kan vi muligens se verdens første 3D-printede pistol som er lagd nesten utelukkende av ABS-plast. Mannen bak våpenet er ingen ringere enn Cody Wilson, som med sitt selskap Defense Distributed har stått i sentrum av en rekke kontroversielle hendelser i året som har gått.

Wilson og Defense Distributed står blant annet bak prosjektet Wiki Weapon, som går ut på å lansere 3D-tegninger til skytevåpen med åpen kildekode. I tillegg leker den samme gjengen med tanken om å åpne et eget torrent-nettsted for 3D-tegninger.

Problemer med myndighetene

Hvis alt går etter planen, skal altså 3D-tegningene til et håndvåpen bli lagt ut på nett om et par uker, såframt testene går bra. Dermed kan hvem som helst i teorien laste ned tegningene og selv skrive ut våpenet med en 3D-printer, et våpen som ikke vil være registrert av noen.

Tidligere har Wilson og kompani støtt på problemer med myndighetene, som sørget for at selskapet ble fratatt sin 3D-printer i fjor høst. Nå har Defense Distributed fått føderal tillatelse til å drive med våpen i USA, og det kan bane veien for et open source-våpen i nær framtid.

Vanskelig å oppdage

Det snart nedlastingsklare håndvåpenet består av 12 deler i ABS – en robust type plast som er vanlig i 3D-printing. Kun tennstempelet er av metall, og det må man selvsagt skaffe seg selv (sammen med ammunisjon).

Våpenet vil ikke være som en vanlig pistol, verken utseendemessig eller funksjonelt. Foreløpig er det ikke mulig å lage et konvensjonelt skytevåpen med 3D-printing, og derfor vil «wiki-våpenet» kun takle «et par skudd» før det bryter sammen.

Nettstedet ExtremeTech påpeker at plastvåpen kan være i strid med amerikansk lovgivning fordi de ikke kan oppdages så lett av sikkerhetsskanninger. Om det blir enda mer trøbbel med loven for Cody Wilson, gjenstår derfor å se.

Defense Distributed har store planer:
Vil åpne torrent-nettsted for 3D-tegninger »

I videoen nedenfor gir et svensk TV-program en introduksjon til Defense Distributed:

(Kilde: ExtremeTech)

Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Bråstans for selskap bak 3D-printede skytevåpen
Les også
Enorm etterspørsel etter 3D-printet våpen
Les også
Her er verdens første 3D-printede våpen
Les også
– Disse fem trendene skal forme oss de neste årene
Les også
Se hvordan forskerne printer ut et romskip
Les også
Vil åpne torrent-nettsted for 3D-tegninger
Les også
Sjekk ut dette kabinettet til Raspberry Pi
annonse