Til hovedinnhold

Pebble-klokken er rett rundt hjørnet

Denne mye omtalte smartklokken snakker med mobilen din.

Pebble

Våre lesere har snakket mye om Pebble i det siste, har vi lagt merke til. Vi har derfor fått med oss lanseringen onsdag kveld. Nå får vi endelig detaljene mange har ventet på.

En klokke?

Pebble festes på armen som et armbåndsur, og ser mer eller mindre ut som et armbåndsur. Den kobles til telefonen din med Bluetooth, og det åpner en rekke muligheter.

For eksempel kan du få notifikasjoner fra forskjellige programmer i mobilen din. Pebble stiller selv med Android-programvare som gjør at andre Android-programmer kan sende notifikasjoner til dette programmet som videresender notifikasjonen til Pebble.

iOS-utviklere ser ut til å måtte programmere slik at programvaren sender notifikasjoner direkte til klokken. Det er nærliggende å tro at Pebble vil gjøre dette enkelt, på en eller annen måte.

Pebble har vært mye omtalt, og de har fått enorm økonomisk støtte via kickstarter.com-prosjektet, så mye tyder på at mange applikasjoner vil kunne snakke med Pebble.

Forskjellige klokkevarianter

I tillegg kan tredjepart programmere egne såkalte "watchfaces", altså får du forskjellig design på klokkene som vises på skjermen. Det som foreløpig er laget er for eksempel forskjellige analoge varianter, en binær klokke, forskjellige digitale klokker og en tekstklokke.

Du kan også bruke klokken til å styre musikkspilleren i mobilen din. Det er vanlig å kunne styre Wimp eller Spotify også via Bluetooth-enheter, så det er rimelig å anta at vil fungere med Pebble også.

Sendes ut 23. januar

Pebble er allerede i masseproduksjon, og sendes ut fra 23. januar, og etter seks til åtte uker skal de som har forhåndsbestilt få klokkene sine. De som har vært med på å finansiere prosjektet via kickstarters-systemet er først i køen.

Spesiell skjerm

Skjermen i klokken er e-papir, som ikke må forveksles med e-blekk. Dette er en LCD-variant med en oppfriskingsrate som åpner for animasjoner. Skjermen måler 1,6 tommer diagonalt og oppløsningen er på 124 x 168 piksler. Det skal være en rekke animasjoner bygget inn i programvaren, selv om skjermen bare er svart-hvitt.

Batterilevetiden er 7 døgn og oppover, ifølge Pebble.

Pebbles maskinvare støtter Bluetooth i versjon 4, selv om det bare er Bluetooth 2.1 som brukes foreløpig.

Når det kommer nye oppdateringer til klokken, kan disse lastes ned gjennom mobilen den er koblet til, såkalt over the air-oppdatering (OTA). Du slipper altså å koble Pebble fysisk til en datamaskin for å ha siste programvareversjon.

Lett og vanntett

Klokken er laget av polykarbonat, som er en lett og solid type plast som vi kjenner fra flere litt mer påkostede mobiltelefoner. Pebble veier 38,2 gram.

Klokken er vanntett til 5 atm. Det betyr at du kan svømme med den, men ikke dykke. For å få til dette har Pebble blitt utstyrt med en magnetisk ladekabel.

Pebble kommer i svart, hvit, oransje, grå og rød farge. Prisen er 150 amerikanske dollar. Med dagens kurs blir det 840 norske kroner, men toll og frakt kommer i tillegg.

Klokken kan kun bestilles fra getpebble.com foreløpig.

Vi brukte tollvesenets importkalkulator, og fant ut at prisen totalt havner på 1300 kroner dersom frakten koster 200 kroner.

annonse