Det er ikke Google alt som glimrer
Vi har prøvd Google Glass-alternativet SiME.
IFA Berlin/Tek.no: Denne smartbrillen minner om en ekstremt tidlig prototype av Google Glass. Med en diger batteripakke bak det ene øret og en prismeholder som skjuler det meste av sikten for ditt høyre øye, er SiME fra Chisip et produkt som forhåpentligvis aldri når norske butikkhyller.
Mye teknologi
Selskapet skal ha ros for å ha klart å putte GPS, Wi-Fi og Bluetooth inn i brillen, i tillegg til at den har et 5 megapiksler kamera med mulighet for å filme i full HD (1080p). Men prosessoren er relativt slapp, en Newton32 SiP, tokjernet cortex A9 klokket til 1,2 GHz.
Operativsystemet er Android 4.4.2 med standard Android brukergrensesnitt.
Dette er ikke det samme produktet som Google Glass, selv om det har enkelte funksjoner som minner om dette. Du skal kunne dele bildet fra kameraet live, forutsatt at du har tilgang til Wi-Fi. Du kan også koble brillen til en smartmobil, og den har Google Play, så du kan laste ned apper til brillen. Husk bare at den har begrenset plass.
Brillen inneholder en rekke sensorer som sikkert vil gjøre dette til et svært anvendelig produkt når bare resten kommer på plass.
Ikke verdt prisen
Brillen koster 1000 dollar. Legg til norsk moms, og du havner på rundt 8000 kroner. Det er en stiv pris for denne brillen av flere grunner:
- Brillen er ubehagelig å ha på
- Armen med batteripakken på er for kort
- Batteripakken er klumpete
- Holderen til prismet dekker for mye av synsfeltet
- Skjermen i prismet er skarp på midten og svært uskarp i kantene
- Berøringskontrollene er vanskelig å betjene
- Minnet er begrenset til 4GB
- Skjermoppløsningen er begrenset til 480p
Litt av vitsen med en slik brille er muligheten for å ha informasjon i synsfeltet som på en transparent storskjerm i luften noen meter fremfor deg. Men denne brillen klarer bare i beskjeden grad å fylle denne intensjonen. Nyere bilder på produsentens hjemmeside tyder også på at det vil komme en større designendring på brillen. Men frem til bildet i skjermen blir bra, er det uansett bare å styre unna.
Les også: Vi prøver Sonys motstykke til Google Glass