Til hovedinnhold

Her er månedens beste Android-apper

Vi har funnet frem godsakene du ikke vil gå glipp av.

Da Android først gjorde sin entré på mobilmarkedet hadde de en hard kamp foran seg. Apple hadde et forsprang på applikasjonsmarkedet, og ingen så ut til å kunne ta dem igjen. Android har imidlertid vist gang på gang hvor konkurransedyktig åpen programvare er, og har blitt den mest utbredde mobile plattformen på markedet.

Android har nå blitt en kjempe på applikasjonsmarkedet, og kunne nylig skryte av ti milliarder nedlastede apps, og 500 000 tilgjengelige applikasjoner.

Det enorme utvalget gjør det imidlertid svært vanskelig å finne applikasjonene som faktisk er nyttige og morsomme. Derfor har vi skummet gjennom de mange Android-listene, og funnet de mest spennende titlene på markedet.

Path

Sosialt nettverk
Gratis
Path var favorittappen til en av utviklerne vi snakket med forrige uke, og ikke uten grunn. Applikasjonen kombinerer funksjoner fra Facebook, Instagram og Twitter, og lar deg holde deg oppdatert på nære venner og familie på en ny og lekker måte. Applikasjonen har fått mye skryt fra brukere, og kommer nå i en oppdatert versjon.

Last ned Path

Minecraft: Pocket Edition

Byggesimulator
49 kroner
Minecraft har blitt et enormt spillfenomen det siste året, og nå har spillet kommet i lommeformat. Mobil-utgaven er en ganske begrenset versjon av PC-utgaven, og inneholder ingen form for overlevelsesmodus eller skumle udyr om natten. Den gir imidlertid brukeren en drøss av ulike materialer å bygge med, og frie tøyler til å skape massive bygninger og landskap. Dermed kan du lage pikselerte verdener, uansett hvor du befinner deg.

Last ned Minecraft: Pocket Edition

iOnRoad

Kjøreassistent
Gratis
Denne applikasjonen benytter seg av telefonens kamera og sensorer til å passe på at du holder god avstand til bilen foran deg. Hvis du kommer for nærme vil du bli varslet med både lyd og bilde på skjermen. Programmet kan i tillegg kjøres i bakgrunnen, og fortsatt varsle med lyd og bilde.

Last ned iOnRoad

Words With Friends

Spill
Gratis
Selv om Wordfeud var først på Android Market til å tilby et Scrabblelignende ordspill, har Words With Friends fortsatt en solid plass i markedet. I sin nyeste oppdatering lanserer Words With Friends to nye funksjoner, som lar deg for eksempel se hvilke bokstaver som er igjen, og hvor mye ordet ditt er verdt sammenliknet med andre, potensielle ord. Hver gang du vil bruke de nye funksjonene må du imidlertid ut med et par kroner.

Last ned Words with Friends

Tiny Tower

Spill
Gratis
Dette spillet har allerede blitt en hit på iOS, og tar nå turen over til Android. Målet i spillet er å bygge et gigantisk tårn, hvor du har full detaljkontroll over alt som skjer. Du kan finjustere hver eneste etasje, leie ut leiligheter, ansette og sparke folk samt oppgradere ting som heisen for å gjøre den raskere. Det hele er pakket inn i lekker 8-bit-grafikk, og spillet er spesialtilpasset mobilplattformen med et enkelt og greit grensesnitt.

Last ned Tiny Tower

360 Panorama

Foto-app
6 Kroner
Denne fotoapplikasjonen lar deg ta panoramabilder med ett enkelt trykk. Du trenger bare å snu deg sakte rundt mens mobilen tar bilder, og vente mens applikasjonen syr de sammen til et sømløst bilde. 360 Panorama gjør det i tillegg veldig lett å dele bildene du har tatt med venner, via deres egne nettsted. Her får man nemlig sett på bildene i fullskjerm, mens man kan snu seg rundt i bildet for å se akkurat hva som var rundt deg da du tok bildet.

Last ned 360 Panorama

8Tracks

Musikkapp
Gratis
8tracks er en online radiotjeneste, som lar brukere lage og dele spillelister med sanger fra deres massive database. Store musikknavn som Pitchfork, Spin og Rolling Stone bidrar med egne spillelister. Nå har de laget en Android-applikasjon, slik at du kan få den samme musikken og følelsen direkte til mobilen din.

Last ned 8tracks

World of Goo

Spill
29 kroner
World of Goo har vunnet en rekke priser og blir kåret til årets spill på en haug av nettsider. Nå har spillet endelig kommet til Android-plattformen, og allerede blitt en het potet på markedet. Målet er å hjelpe små, svarte skapninger over farlig terreng, for å lede dem til en støvsuger-lignende kreasjon. Trenger du å vite mer?

Last ned World of Goo

Lapse It

Videoapp
Gratis for vanlig utgave, 11 proner for Pro
Denne applikasjonen lar deg lage såkalte Time Lapse-videoer. Du kan for eksempel stille inn mobilen til å ta ett bilde hvert sekund, sette den på et stativ, peke den på noe spennende, og la den stå i et par timer. Applikasjonen vil så sette sammen bildene som ble tatt til en kort videosnutt, som du kan se på og dele med vennene dine. Du kan i tillegg legge til effekter på videoen du lager, for ekstra fint resultat.

Last ned Lapse It

Tip-Off Basketball

Spill
Gratis
Dette er et av de spillene som har et latterlig enkelt konsept, men likevel klarer å være ekstremt avhengighetsdannende. Du har en basketball du skal kaste i en kurv, og du får poeng for måten du kaster på. Du kan utføre komboer, gå i "frenzy-mode", bytte baller og tema, og til og med spille over nettet med andre spillere. Tip-Off Basketball finnes til både Android og iOS, og støtter flerspiller-modus på tvers av plattformene.

Last ned Tip-Off Basketball

Hvis du er interessert i enda flere app-forslag kan du ta en titt av våre tidligere artikler med både redaksjonens- og app-utvikleres favorittapper:

Vi vil snart publisere en lignende sak med månedens beste iPhone-apper. Følg med!

annonse