Til hovedinnhold

Her er våre 21 favoritt-apper

Redaksjonen har plukket sine favoritter.

Mobilredaksjonen, samt noen journalister fra søstersidene, har satt opp hver sin Topp 3-liste, men en kort begrunnelse på hvorfor de valgte disse appene. Se svarene nedenfor.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil/Mobilen.no

IM+ Pro

Im+ Pro (29-69 kroner)
En av de aller beste mobile lynmeldingsklientene. Denne støtter de fleste nettverkene du kan tenke deg, og den er svært enkel og fin å bruke. Fungerer både på Symbian, Android og iPhone. En egen høyoppløst versjon fins for nettbrett.

Kjøp: Android / iOS / Symbian

Hype! (Gratis)
Gratis app for Android som gir deg tilgang på all musikken fra nettstedet Hypemachine. Den tilbyr innlogging og lar deg holde styr på låtene du digger. Mange forskjellige listesorteringer er positivt. Øverst på ønskelisten er “offline playlists”.

Last ned: Android

Xtralogic Remote Desktop Client (135 kroner)
Med denne Android-appen kan du fjernstyre PC-en fra mobilen. Dersom du har en liten hjemmeserver på boden hjemme er denne appen gull verdt. Den koster litt, men den gir veldig kraftig funksjonalitet. Appen støtter for eksempel kryptering, og den kobler opp mobilens lagring som nettverksdisker på PC-en du kobler til, slik at du enkelt kopierer filer mellom telefonen og PC-en.

Kjøp: Android

Niklas Plikk, Amobil/Mobilen.no

Rowmote

Rowmote Pro (35 kroner)
Det finnes haugevis av apper for å fjernkontrollere en Mac med i App Store, men dette er den appen jeg har hatt mest suksess med. Den fungerer på både iPhone og iPad, og har alt - både pekeflate for å styre musa, skjermtastatur for å skrive, samt mediaknapper for å styre ting som lyd og avspilling i ulike programmer. 

Den finnes også i en billigversjon til sju kroner, men da mister du en del av funksjonaliteten.

Kjøp: iOS
TwitchTV (Gratis)
Denne er nok for de spesielt interesserte, men jeg setter i hvert fall stor pris på den. Applikasjonen lar deg strømme videoer fra nettstedet TwitchTV, som har valgt å fokusere på spillvideoer. Her kan du se alt fra folk spille Starcraft 2 til Halo Reach, eller generelle programmer om spill. 

Du kan også laste ned Justin.tv for et litt bredere utvalg av andre ting enn bare spill, men da må du imidlertid betale 35 kroner.

Last ned: iOS

Newsdesk (Gratis) 
En enkel og oversiktlig nyhetsapp som viser toppsakene til et utvalg av de største nyhetsavisene i verden. Newsdesk er laget av norske Martin Sivertsen, og har en egen fane med norske aviser, i tillegg til de mange utenlandske nyhetskjempene. En kjempeapp for deg som raskt vil finne de største nyhetene på en veldig enkel måte.

Last ned: iOS

Rolf Magnus Sether, Teknofil.no

Flightradar


Flightradar 24 (gratis / 20 kr.for fullversjonen)
Denne appen viser flytrafikken over store deler av verden i realtime. Når du ser en jernfugl i lufta, kan du finne ut både flytypen, selskapet, hvor maskinen er på vei og mye mer. Dersom du kjøper fullversjonen, får du tilgang til AR-modusen. Da kan du rett og slett peke på flyet med mobilkameraet, og så får du opp informasjonen på skjermen.

Last ned: Android

Marine Traffic (gratis)
Her kan du følge skipstrafikken live.  Se hvor Hurtigruten befinner seg, eller sjekk hvor båten i horisonten er på vei.  Appen har oversikt over mer enn 35000 fartøy, og du kan følge med via et interaktivt Google-kart.

Last ned: Android

Tiny Flashlight (gratis)
Forvandler mobilen til en lommelykt. Kjekt å ha på mørke høstkvelder. Har også mange artige funksjoner, som strobe, politilys og farget lys.

Last ned: Android

Øystein W. Høie, Mediehuset Tek

TaxiNå!

TaxiNå! (29-35 kroner)
Får taxi raskere enn noen andre klarer, lar deg snakke med taxisjåføren som skal hente deg - og den fungerer over hele Norge. Appen er vel verdt de rundt 30 kronene den koster.

Kjøp: iOS / Android

MatPrat (Gratis)
Perfekt for alle oss som skal lage mat og ikke vil bruke for mye tid og strev på det. Finn oppskrift etter ingrediens eller tidsbruk, få laget handleliste etter antall personer og pløy gjennom den mens du er i butikken. 

Last ned: iOS / Android / Symbian

Trafikanten 2.0 (iOS)
Den gamle versjonen var grei nok, men den nye med ruteplanlegger er genial. Mobilen vet hvor du er, så alt du trenger å gjøre er å si adressen du skal til, så spretter reiserutene frem på rekke og rad med antatt tid og rutenumre. Det er faktisk enklere enn å gjøre det på PC.

Last ned: iOS / Android

Tips til Windows Phone-brukere: Trafikken

Vegard Haugen, Amobil/Mobilen.no

Sleep Cycle

WiMP (Abo. 99 kr./mnd.)

Spotify og WiMP er omtrent like bra, men da jeg først byttet over til WiMP har jeg ikke sett noen grunn til å bytte tilbake. WiMP bruker jeg både på en Android-mobil, en iPhone og en iPad, samt PC, og det betyr at jeg har favorittmusikken min med meg overalt. Offline spillelister fungerer veldig bra. Føler jeg får god valuta for pengene på grunn av WiMP-appene.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone (krever abonnement)

Sleep Cycle (7 kroner)

Jeg var utvilsomt skeptisk til de første appene som angivelig skulle hjelpe deg med å sove bedre dukket opp i applikasjonsbutikkene. I et svakt øyeblikk lot jeg meg likevel friste til å prøve ut Sleep Cycle. Denne appen har nå erstattet den ordinære alarm-appen min, fordi den vekker meg når jeg er på vei ut av den dype søvnen. De første dagene følte jeg meg merkbart mer opplagt og våken, men nå etter noen uker jeg mistenker at effekten allerede avtar. Litt som disse Wake-Up-lampene som var så populære for noen år siden.

Kjøp: iOS

Anthill (7 kroner)

Av de litt enklere strategispillene jeg har prøvd til iPad er Anthill min soleklare favoritt. Det eneste jeg har å utsette på dette spillet er at det foreløpig ikke finnes flere brett eller en multiplayer-modus. Spillet går ut på at du skal beskytte maurtuen din mot andre insekter og kryp. Advarsel: Kan være avhengighetsskapende. Spillet finnes til iPhone også, men der synes jeg skjermen blir i minste laget.

Kjøp: iOS (iPad)

Per Øyvind Nordberg, Amobil/Mobilen.no

Livescore

Livescore (Gratis)

Denne applikasjonen syns jeg alle som er sportsinteresserte burde skaffe seg. Den gir deg full oversikt over idretter som fotball, hockey, tennis og så videre. Her får du oppdatering av alle matcher raskt hele tiden. Du kan se hvem som har scoret, hvor mye av kampen som er spilt, gule og røde kort og straffespark - for å nevne noe. Du kan også velge hvor ofte applikasjonen skal oppdatere kampene så du kan følge resultatene omtrent sekund for sekund. Hvis du er glad i tipping eller bare litt overinteressert i sport er dette appen for deg.

Last ned: Android

Winamp (Gratis - kan oppgraderes)

Den kjente musikkavspilleren kan du også få på mobiltelefonen din. Winamp har vært med oss i dataverdenen i en årrekke, og gjør god nytte for seg på mobilen også. Du kan enkelt sette opp og redigere spillelister, sortere etter artister, album, sangtittel og sjangre. Du kan også koble deg til ulike shoutcasts slik at du kan høre på en uendelig rekke med radiostasjoner. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe pro-versjonen får du også tilgang til en drøss med lydjusteringer for å optimalisere musikkopplevelsen. I tillegg får du muligheten til å streame og høre gratis musikk og en rekke album via nettet.

Last ned: Android

Swiftkey X (23 kroner)
Dette er et nedlastbart tastatur til Android-telefoner og nettbrett. Tastaturet er det beste jeg har brukt og lærer seg raskt hvordan du skriver, noe som gjør ordforslagene veldig gode og skrivetiden blir redusert betraktelig. Programmet skanner alle dine meldinger både på mobilen, e-post og ulike sosiale medier for å bedre lære seg dine skrivevaner. Så hvis du er lei av dårlig autokorrektur i meldingene dine så er dette et svært godt alternativ. Du får selvsagt norsk språk, og du kan ha opptil tre språk aktive om gangen dersom du for eksempel også bruker mange engelske og svenske ord.

Kjøp: Android

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Endomondo


Endomondo (Gratis - kan oppgraderes)
Herlig nerdeapp for folk som liker å loggføre all bevegelse av skrotten, har testet alle de store treningsappene, og Endomondo har vært klart best.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone

Evernote (Gratis - kan oppgraderes)
Tilgang til Evernote uansett hvor du er, gjør ting mer effektivt og perfekt når man skal drepe litt tid.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone

Bloomberg (Gratis)
Full oversikt over aksjene dine ++

Last ned: Android / iOS / Symbian

Hva er dine tre favoritt-apps, uansett plattform? Kommenter i forumet!

Les også
Ti treningsapper til mobilen
24. mai 2012
Porselensguiden finner nærmeste toalett
18. mai 2012
Drops Førstehjelp
16. mai 2012
Følg fotballrunden med denne appen
12. mai 2012
Denne appen kan du tjene penger på
11. mai 2012
Denne appen vil øke lesehastigheten din
2. mai 2012
Sjekk ut de nye Android-appene
19. april 2012
Dette er de skjulte Android-perlene
18. april 2012
Topp 3 hjernetrimspill til mobilen
13. april 2012
Appen som gir deg råd om boligkjøp
8. april 2012
Stor oversikt: iPhone-apper
5. april 2012
Apps for navigasjon i skog og mark
3. april 2012
Her er de beste bilappene
26. mars 2012
Gratis-appene suger strøm
21. mars 2012
Topp 3 racing-spill på mobilen
3. mars 2012
- I 2020 er vi avhengige av apps
17. feb. 2012
Slik kjøper de seg til topps i AppStore
9. feb. 2012
Microsofts notatblokk i Android-versjon
9. feb. 2012
Se hvor du går med denne appen
7. feb. 2012
Prøv deg på månedens anbefalte Android-spill
30. jan. 2012
Nordmenn vil ikke betale for brettinnhold
30. jan. 2012
Orbotix Sphero
21. jan. 2012
De beste Android-appene fra 2011
9. jan. 2012
Disse iPhone-appene var best i 2011
1. jan. 2012
Denne appen samler alle nettfarsotter for deg
29. des. 2011
Android 4.0 kan spare deg for penger
22. des. 2011
Norsk voldtektsalarm-app ble suksess
21. des. 2011
Hvilken opplysnings-app bør du velge?
21. des. 2011
Her er månedens beste iPhone-apper
19. des. 2011
Her er månedens beste Android-apper
17. des. 2011
SkyDrive-app lansert
15. des. 2011
Apple feirer ny milepæl for Mac App Store
13. des. 2011
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
12. des. 2011
Android Market når ny milepæl
7. des. 2011
Samsung Galaxy Note
6. des. 2011
Her er 17 mobilapper de elsker
5. des. 2011
Her er de største Android-truslene
1. des. 2011
Dolphin Browser HD
30. nov. 2011
Her er desember-mobilene
29. nov. 2011
Månedens anbefalte Android-spill
28. nov. 2011
NSB lar deg kjøpe billett på mobilen
21. nov. 2011
Topp 3 foto-apper til iPhone og Android
18. nov. 2011
Ryanair vil gi reisende porno-app
10. nov. 2011
Topp 3 moro-apps til iPhone og Android
10. nov. 2011
App-sjekking knuser nettdating
8. nov. 2011
Sjekk sjampoen din med mobilen
8. nov. 2011
Telefonterror-app klar for Android
31. okt. 2011
Slik kan iPad få Android-apps
10. okt. 2011
Her er nyhets-appene du bør laste ned
28. sep. 2011
Se, mobilen parkerer bilen!
15. sep. 2011
Her er verdens første mobilstyrte rodeo-ku
30. aug. 2011
App sender automatiske bursdagshilsener på Facebook
22. aug. 2011
Synge-apps på iPhone
4. aug. 2011
Her har du fem nyttige apps
3. aug. 2011
12 kameraapper for Android
1. aug. 2011
The Human App
16. juni 2011
Apps til bilnavigasjon
27. mai 2011
De 8 beste appene for trening
26. mai 2011
De 10 beste norske appene
16. mai 2011
Android har flest gratis-apper
28. april 2011
annonse