Til hovedinnhold

Her er våre 21 favoritt-apper

Redaksjonen har plukket sine favoritter.

Mobilredaksjonen, samt noen journalister fra søstersidene, har satt opp hver sin Topp 3-liste, men en kort begrunnelse på hvorfor de valgte disse appene. Se svarene nedenfor.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil/Mobilen.no

IM+ Pro

Im+ Pro (29-69 kroner)
En av de aller beste mobile lynmeldingsklientene. Denne støtter de fleste nettverkene du kan tenke deg, og den er svært enkel og fin å bruke. Fungerer både på Symbian, Android og iPhone. En egen høyoppløst versjon fins for nettbrett.

Kjøp: Android / iOS / Symbian

Hype! (Gratis)
Gratis app for Android som gir deg tilgang på all musikken fra nettstedet Hypemachine. Den tilbyr innlogging og lar deg holde styr på låtene du digger. Mange forskjellige listesorteringer er positivt. Øverst på ønskelisten er “offline playlists”.

Last ned: Android

Xtralogic Remote Desktop Client (135 kroner)
Med denne Android-appen kan du fjernstyre PC-en fra mobilen. Dersom du har en liten hjemmeserver på boden hjemme er denne appen gull verdt. Den koster litt, men den gir veldig kraftig funksjonalitet. Appen støtter for eksempel kryptering, og den kobler opp mobilens lagring som nettverksdisker på PC-en du kobler til, slik at du enkelt kopierer filer mellom telefonen og PC-en.

Kjøp: Android

Niklas Plikk, Amobil/Mobilen.no

Rowmote

Rowmote Pro (35 kroner)
Det finnes haugevis av apper for å fjernkontrollere en Mac med i App Store, men dette er den appen jeg har hatt mest suksess med. Den fungerer på både iPhone og iPad, og har alt - både pekeflate for å styre musa, skjermtastatur for å skrive, samt mediaknapper for å styre ting som lyd og avspilling i ulike programmer. 

Den finnes også i en billigversjon til sju kroner, men da mister du en del av funksjonaliteten.

Kjøp: iOS
TwitchTV (Gratis)
Denne er nok for de spesielt interesserte, men jeg setter i hvert fall stor pris på den. Applikasjonen lar deg strømme videoer fra nettstedet TwitchTV, som har valgt å fokusere på spillvideoer. Her kan du se alt fra folk spille Starcraft 2 til Halo Reach, eller generelle programmer om spill. 

Du kan også laste ned Justin.tv for et litt bredere utvalg av andre ting enn bare spill, men da må du imidlertid betale 35 kroner.

Last ned: iOS

Newsdesk (Gratis) 
En enkel og oversiktlig nyhetsapp som viser toppsakene til et utvalg av de største nyhetsavisene i verden. Newsdesk er laget av norske Martin Sivertsen, og har en egen fane med norske aviser, i tillegg til de mange utenlandske nyhetskjempene. En kjempeapp for deg som raskt vil finne de største nyhetene på en veldig enkel måte.

Last ned: iOS

Rolf Magnus Sether, Teknofil.no

Flightradar


Flightradar 24 (gratis / 20 kr.for fullversjonen)
Denne appen viser flytrafikken over store deler av verden i realtime. Når du ser en jernfugl i lufta, kan du finne ut både flytypen, selskapet, hvor maskinen er på vei og mye mer. Dersom du kjøper fullversjonen, får du tilgang til AR-modusen. Da kan du rett og slett peke på flyet med mobilkameraet, og så får du opp informasjonen på skjermen.

Last ned: Android

Marine Traffic (gratis)
Her kan du følge skipstrafikken live.  Se hvor Hurtigruten befinner seg, eller sjekk hvor båten i horisonten er på vei.  Appen har oversikt over mer enn 35000 fartøy, og du kan følge med via et interaktivt Google-kart.

Last ned: Android

Tiny Flashlight (gratis)
Forvandler mobilen til en lommelykt. Kjekt å ha på mørke høstkvelder. Har også mange artige funksjoner, som strobe, politilys og farget lys.

Last ned: Android

Øystein W. Høie, Mediehuset Tek

TaxiNå!

TaxiNå! (29-35 kroner)
Får taxi raskere enn noen andre klarer, lar deg snakke med taxisjåføren som skal hente deg - og den fungerer over hele Norge. Appen er vel verdt de rundt 30 kronene den koster.

Kjøp: iOS / Android

MatPrat (Gratis)
Perfekt for alle oss som skal lage mat og ikke vil bruke for mye tid og strev på det. Finn oppskrift etter ingrediens eller tidsbruk, få laget handleliste etter antall personer og pløy gjennom den mens du er i butikken. 

Last ned: iOS / Android / Symbian

Trafikanten 2.0 (iOS)
Den gamle versjonen var grei nok, men den nye med ruteplanlegger er genial. Mobilen vet hvor du er, så alt du trenger å gjøre er å si adressen du skal til, så spretter reiserutene frem på rekke og rad med antatt tid og rutenumre. Det er faktisk enklere enn å gjøre det på PC.

Last ned: iOS / Android

Tips til Windows Phone-brukere: Trafikken

Vegard Haugen, Amobil/Mobilen.no

Sleep Cycle

WiMP (Abo. 99 kr./mnd.)

Spotify og WiMP er omtrent like bra, men da jeg først byttet over til WiMP har jeg ikke sett noen grunn til å bytte tilbake. WiMP bruker jeg både på en Android-mobil, en iPhone og en iPad, samt PC, og det betyr at jeg har favorittmusikken min med meg overalt. Offline spillelister fungerer veldig bra. Føler jeg får god valuta for pengene på grunn av WiMP-appene.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone (krever abonnement)

Sleep Cycle (7 kroner)

Jeg var utvilsomt skeptisk til de første appene som angivelig skulle hjelpe deg med å sove bedre dukket opp i applikasjonsbutikkene. I et svakt øyeblikk lot jeg meg likevel friste til å prøve ut Sleep Cycle. Denne appen har nå erstattet den ordinære alarm-appen min, fordi den vekker meg når jeg er på vei ut av den dype søvnen. De første dagene følte jeg meg merkbart mer opplagt og våken, men nå etter noen uker jeg mistenker at effekten allerede avtar. Litt som disse Wake-Up-lampene som var så populære for noen år siden.

Kjøp: iOS

Anthill (7 kroner)

Av de litt enklere strategispillene jeg har prøvd til iPad er Anthill min soleklare favoritt. Det eneste jeg har å utsette på dette spillet er at det foreløpig ikke finnes flere brett eller en multiplayer-modus. Spillet går ut på at du skal beskytte maurtuen din mot andre insekter og kryp. Advarsel: Kan være avhengighetsskapende. Spillet finnes til iPhone også, men der synes jeg skjermen blir i minste laget.

Kjøp: iOS (iPad)

Per Øyvind Nordberg, Amobil/Mobilen.no

Livescore

Livescore (Gratis)

Denne applikasjonen syns jeg alle som er sportsinteresserte burde skaffe seg. Den gir deg full oversikt over idretter som fotball, hockey, tennis og så videre. Her får du oppdatering av alle matcher raskt hele tiden. Du kan se hvem som har scoret, hvor mye av kampen som er spilt, gule og røde kort og straffespark - for å nevne noe. Du kan også velge hvor ofte applikasjonen skal oppdatere kampene så du kan følge resultatene omtrent sekund for sekund. Hvis du er glad i tipping eller bare litt overinteressert i sport er dette appen for deg.

Last ned: Android

Winamp (Gratis - kan oppgraderes)

Den kjente musikkavspilleren kan du også få på mobiltelefonen din. Winamp har vært med oss i dataverdenen i en årrekke, og gjør god nytte for seg på mobilen også. Du kan enkelt sette opp og redigere spillelister, sortere etter artister, album, sangtittel og sjangre. Du kan også koble deg til ulike shoutcasts slik at du kan høre på en uendelig rekke med radiostasjoner. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe pro-versjonen får du også tilgang til en drøss med lydjusteringer for å optimalisere musikkopplevelsen. I tillegg får du muligheten til å streame og høre gratis musikk og en rekke album via nettet.

Last ned: Android

Swiftkey X (23 kroner)
Dette er et nedlastbart tastatur til Android-telefoner og nettbrett. Tastaturet er det beste jeg har brukt og lærer seg raskt hvordan du skriver, noe som gjør ordforslagene veldig gode og skrivetiden blir redusert betraktelig. Programmet skanner alle dine meldinger både på mobilen, e-post og ulike sosiale medier for å bedre lære seg dine skrivevaner. Så hvis du er lei av dårlig autokorrektur i meldingene dine så er dette et svært godt alternativ. Du får selvsagt norsk språk, og du kan ha opptil tre språk aktive om gangen dersom du for eksempel også bruker mange engelske og svenske ord.

Kjøp: Android

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Endomondo


Endomondo (Gratis - kan oppgraderes)
Herlig nerdeapp for folk som liker å loggføre all bevegelse av skrotten, har testet alle de store treningsappene, og Endomondo har vært klart best.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone

Evernote (Gratis - kan oppgraderes)
Tilgang til Evernote uansett hvor du er, gjør ting mer effektivt og perfekt når man skal drepe litt tid.

Last ned: Android / iOS / Symbian / Windows Phone

Bloomberg (Gratis)
Full oversikt over aksjene dine ++

Last ned: Android / iOS / Symbian

Hva er dine tre favoritt-apps, uansett plattform? Kommenter i forumet!

Les også
Ti treningsapper til mobilen: Disse appene gjør det morsommere å trene
Les også
Porselensguiden finner nærmeste toalett
Les også
Drops Førstehjelp: Denne appen kan redde livet ditt
Les også
Følg fotballrunden med denne appen
Les også
Denne appen kan du tjene penger på
Les også
Denne appen vil øke lesehastigheten din
Les også
Sjekk ut de nye Android-appene
Les også
Dette er de skjulte Android-perlene
Les også
Topp 3 hjernetrimspill til mobilen
Les også
Appen som gir deg råd om boligkjøp
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Her er de beste bilappene
Les også
Gratis-appene suger strøm
Les også
Topp 3 racing-spill på mobilen
Les også
- I 2020 er vi avhengige av apps
Les også
Slik kjøper de seg til topps i AppStore
Les også
Microsofts notatblokk i Android-versjon
Les også
Se hvor du går med denne appen
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
Nordmenn vil ikke betale for brettinnhold
Les også
Denne ballen kan du styre med mobilen
Les også
De beste Android-appene fra 2011
Les også
Disse iPhone-appene var best i 2011
Les også
Denne appen samler alle nettfarsotter for deg
Les også
Dette er nytt i Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Les også
Norsk voldtektsalarm-app ble suksess
Les også
Hvilken opplysnings-app bør du velge?: Ikke ring for å få et nummer!
Les også
Her er månedens beste iPhone-apper
Les også
Her er månedens beste Android-apper
Les også
SkyDrive-app lansert
Les også
Apple feirer ny milepæl for Mac App Store
Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
Les også
Android Market når ny milepæl
Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
Les også
Her er 17 mobilapper utviklerne elsker
Les også
Her er de største Android-truslene
Les også
Dolphin Browser HD: Denne mobil-nettleseren er proppfull av funksjoner
Les også
Her er desember-mobilene
Les også
Månedens anbefalte Android-spill
Les også
NSB lar deg kjøpe billett på mobilen
Les også
Topp 3 foto-apper til iPhone og Android
Les også
Ryanair vil gi reisende porno-app
Les også
Topp 3 moro-apps til iPhone og Android
Les også
App-sjekking knuser nettdating
Les også
Sjekk sjampoen din med mobilen
Les også
Telefonterror-app klar for Android
Les også
Slik kan iPad få Android-apps
Les også
Her er nyhets-appene du bør laste ned
Les også
iPhone-app parkerer bilen for deg
Les også
Her er verdens første app-styrte rodeo-ku
Les også
Med denne glemmer du aldri en bursdag igjen
Les også
Synge-apps på iPhone: Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
The Human App: Silje er en levende app
Les også
Apps til bilnavigasjon
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Android har flest gratis-apper
annonse