Her er nyhets-appene du bør laste ned

Få siste nytt på mobilen med et enkelt tastetrykk.

Nyheter er ikke lenger det det en gang var. Både Dagsrevyen og papiraviser lever videre, men det er selvfølgelig ikke der du ser eller leser nyheter først.

Har du fått øynene opp for Twitter, og følger et knippe nyhetsjournalister der, er nok dette den mest effektive kilden til ferske nyheter du har akkurat for øyeblikket. Likevel burde nok laste ned apper fra de mediene du liker best, eller apper som samler nyheter fra ulike kilder, i tillegg. Da vil du få best mulig nyhetsoversikt på mobilen.

Selvfølgelig går det fint an å bruke mobilsidene til for eksempel VG eller NRK når du er sugen på siste nytt, og vi i redaksjonen bruker også disse hyppig. Med en app får du derimot enten flere funksjoner eller et bedre oppsett sammenlignet med mobilsidene.

Norske favoritter

Først tar vi for oss noen av de mest kjente norske nyhetsappene.

VG Mobil

VG-appen

VG gir deg egentlig bare en snarvei til sine mobilsider (touch.vg.no) i form av et ikon som vises på hjemmeskjermen. Trykker du på ikonet får du frem VGs mobilsider, men de er pakket inn i et eget skall (eller "skin"), med linker til E24 og en QR-leser. Ellers ser det likt ut som om du åpner mobilsidene i nettleseren på mobilen.

Det beste med denne appen er først og fremst at du får kjapp tilgang til VG Mobil, og at du slipper å taste inn adressen eller lete frem bokmerket til mobilsiden i nettleseren.

Last ned Snarvei VG.no til iPhone / - eller Android (gratis)

Norges største avis gir deg også en iPad-versjon, kalt VG+. Denne ligner mer på avisutgaven, men inneholder ekstra bilder og videoinnhold. Appen oppdateres to ganger om dagen med nye nyhetssaker, samt eksklusive saker du ikke får på mobilversjonen. Prøv VG+ gratis her.

Dagbladet.no (Mobil)

Dagbladets mobil-app

Noe annet enn en "snarvei" kan man ikke kalle Dagbladet.no-appen heller, men den fungerer til sitt formål; Altså å gi deg nyheter med et tastetrykk. Det er litt på siden, men vii registrerer at tegneserier fungerer litt bedre via appen enn på mobilsidene, og ettersom Dagbladet har Pondus i stallen kan dette være verdt nedlastningen alene.

Last ned Dagbladet.no til Android / - eller iPhone / iPad (gratis)

Aftenposten

Aftenpostens videoinnhold

Hvis du vil kan du punge ut 196 kroner per måned for Aftenpostens eAvis til iPhone eller iPad, men det gidder ikke vi. Med snarvei-appen får du tilgang til mobilsidene, servert i et skall (eller "skin") som også viser videoinnhold, QR-leser (kun iPhone) og en oversikt over ledige stillinger - og dette holder i massevis.

Last ned Aftenposten til iPhone / - eller Android (gratis)

iPad-utgaven av Aftenposten-appen ligner mer på avisutgaven, og oppdateres to ganger daglig. Prøv den gratis her.

TV 2 Nyhetene

TV 2 Nyhetene viser artiklene som "knapper"

Siste nytt fra TV 2 får du kanskje på Nyhetskanalen på TV-skjermen, men når du er ute og farter kan mobil-appen fortsatt bringe deg de viktigste nyhetene TV 2 har å by på. Foruten nyhetsartikler får du også tilgang på videoinnhold og journalistenes blogger. Nyhetene er inndelt i flere kategorier i menyen. Hver nyhetssak presenteres som en egen "knapp", og vi liker godt denne måten å klikke oss inn på sakene.

Med abonnement på Sumo (49 kroner/mnd.) kan du dessuten se livesendinger fra Nyhetskanalen.

Last ned TV 2 Nyhetene til Android / - eller iPhone (gratis)

Nettavisen

Nettavisens app

Har du en iPhone kan du laste ned Nettavisens iPhone-app. Denne er i likhet med flere av de ovennevnte en snarvei til mobisidene, levert i et skall, men bonusfunksjonen her er at du kan bla igjennom bildeserier. Nettavisen-appen er ikke å finne i Android Market.

Last ned Nettavisen til iPhone her (gratis)

iPad-versjonen av Nettavisen er mer påkostet, og er leseroptimalisert for nettbrett. Denne gratisappen finner du her.

NRK Radio

NRK Alltid Nyheter velger du via denne appen

NRK har foreløpig ikke gitt ut en egen nyhets-app til mobil. Likevel har de en nyhetsperle som mange kanskje har bortglemt, nemlig radiokanalen Alltid Nyheter. Den får du tilgang til gratis via appen NRK Radio, samt diverse apper som byr på flere norske radiokanaler.

Mer at det kreves en del båndbredde for å høre nettradio via mobilnettet. Derfor bør du kun benytte NRK Radio dersom du har en stor mengde inkluderte megabytes i abonnementet ditt, eller når du er tilkoblet et trådløst nett.

Last ned NRK Radio til iPhone / - eller Android (gratis)

Utenlandske nyhetsapper

Nå beveger vi oss ut på fremmed territorium. Nærmere bestemt britiske og amerikanske nyhetsapper.

BBC News

BBC News

Den britiske statskringkasteren BBC er utvilsomt en av de mer pålitelige nyhetskildene i Storbritannia, og derfor kan det være greit å ha kjapp tilgang til akkurat disse nyhetene på mobilen din. Brukergrensesnittet i appen er også bedre enn det vi er vant med fra de fleste norske nyhets-appene.

Last ned BBC News til iPhone / - eller Android (gratis)

BBC News-appen finnes også til iPad. Prøv den gratis her.

New York Times

NY Times

Av de seriøse amerikanske nyhetsmediene ligger New York Times høyt og trygt på listen. Liker du å følge med på det som rører seg over dammen, er New York Times-appen kjekk å ha på mobilen. Deler av innholdet, som for eksempel videoreportasjer, krever abonnement på tjenesten, men toppnyhetene får du gratis.

Last med New York Times til Android / - eller iPhone / iPad

FOX News

FOX News

Tette bånd mellom nyhetsmedier og politiske partier eller religiøse grupperinger er langt på vei visket bort i Norge, riktignok med noen unntak. I USA står den dypt kristenrepublikanske nyhetskanalen FOX News fortsatt meget sterkt, og det er nettopp deres sterke meninger og klare agenda som gjør at akkurat disse nyhetene er verdt å få med seg. For oss her på berget er det kanskje vel så mye underholdning som nyheter å hente fra FOX News-appen, i alle fall innimellom. Nyhetsfokuset er naturligvis mest innenlands, men de dekker også nyheter fra det lille utland.

Last ned Fox News til iPhone / iPad / - eller Android

The Telegraph

The Telegraph (UK)

Den britiske avisen The Telegraph har en fin iPhone-app som gir deg alle toppsakene sine levert i pene menyer. Særlig fotbalinteresserte bør sjekke sportsseksjonen daglig, for i motsetning til mange britiske tabloidaviser har The Telegraph ofte pålitelige kilder. En offisiell Android-app finnes ikke, men du får Telegraphs RSS-strøm implementert i en rekke andre nyhetsapper som er tilgjengelig i Android Market.

Last ned The Telegraph til iPhone

Ønsker du å få de aller ferskeste nyhetene på Twitter?
Se hvem du bør følge på Twitter for å få siste nytt.

Les også om samle-nyhetsapper på Mobilen.no.

Les også
Flipboard endelig til Android
Les også
Nå får du Aftenposten på Windows-mobilen
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Hvilken opplysnings-app bør du velge?: Ikke ring for å få et nummer!
Les også
Her er månedens beste iPhone-apper
Les også
Her er månedens beste Android-apper
Les også
Her er 17 mobilapper utviklerne elsker
Les også
Her er våre 21 favoritt-apper
Les også
Topp 3 moro-apps til iPhone og Android
Les også
Voldteksmenn kan felles av bSafe
Les også
Lurte seg til topps i App Store
Les også
VG+ er verdens beste på iPad
Les også
Slik kan iPad få Android-apps
Les også
YouTube på mobilen blir lekrere
Les også
Håkon ble rik på mobil-app
Les også
Her er verdens første app-styrte rodeo-ku
Les også
Hjernetrim-apps for Android og iPhone
Les også
Synge-apps på iPhone: Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
The Human App: Silje er en levende app
Les også
Apps til bilnavigasjon
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
annonse