Til hovedinnhold

Disse iPhone-appene var best i 2011

Vi har samlet krem-applikasjonene i én liste.

Vi får stadig flere og flere mobilapplikasjoner, og hver gang man våger seg inn på applikasjonsbutikkene kjemper hundrevis av applikasjoner om oppmerksomheten vår. Apples App Store regjerer fortsatt som plattformen hvor brukere er mest villige til å bruke pengene sine, selv om Googles Android Market har gått forbi dem i antall brukere.

Vi har tatt enn titt på året som har gått, og plukket ut ti av de beste applikasjonene som har kommet ut i 2011.

Applikasjonene blir presentert i vilkårlig rekkefølge, og fortjener alle en plass på iPhonen din.

Flipboard

FlipBoard var en braksuksess da iPad først ble lansert. I 2011 krympet utviklerne applikasjonen ned til iPhone-format, og lar brukere få oversikt over alt fra nyheter til Facebook-oppdatering i én enkel app. Applikasjonen er både populær og gratis, og bør lastes ned så fort som mulig.

Last ned Flipboard fra App Store (gratis).

Photosynth

Hvem hadde vel trodd at en av årets beste applikasjoner til iPhone skulle være utviklet av Microsoft? Photosynth tar panorama-bilder til nye høyder, og lar brukeren ta komplette 360-graders-bilder rundt seg. Bildene blir automatisk sydd sammen, og kan enten sees på direkte i applikasjonen, eller sendes til venner via Microsofts egne Photosynth-nettside.

Last ned Photosynth fra App Store(gratis)

Google Translate

Framtiden nærmer seg sakte men sikkert, og Google er virkelig med på å dytte grensene i riktig retning. Google Translate lar deg snakke eller skrive på for eksempel engelsk, og applikasjonen vil automatisk oversette det du sier til et valgfritt språk. Google legger stadig til støtte for flere språk, noe som gjør appen enda nyttigere. Kanskje dette er noe Apple bør bruke Siri-teknologien sin på?

Last ned Google Translate fra App Store (Gratis).

Word Lens

Denne tilhører samme kategori som Google Translator, men med en langt mer spennende tilnærming. Alt du trenger å gjøre er å rette kameraet mot for eksempel et skilt på engelsk, spansk og fransk (flere språk kommer), og den vil automatisk oversette ordene du viser frem. Det fantastiske er at alt skjer umiddelbart, direkte på skjermen. De fremmede ordene på skiltet forvandler seg rett og slett til ord du forstår, og du slipper å skrive ned eller si ordene for å finne ut hva de betyr. Må testes.

Last ned Word Lens fra App Store (gratis, men 70 kroner per språkpakke).

Wordfeud

Det er vanskelig å lage en appliste i 2011 uten å nevne den norske suksess-appen Wordfeud. Det Scrabble-lignende spillet har blitt en hit i både Norge og utlandet, og skiller seg ut fra konkurrentene ved å la spillere bruke en haug av ulike ordbøker og spillmodus. Applikasjonen ble kåret til Årets App på Gulltasten 2011, og blitt til applikasjon alle bare «må» ha på mobiltelefonen sin. For ordens skyld kom Wordfeud til Android i 2010, men i 2011 ble den portet til iPhone.

GarageBand

GarageBand har vært et populært program i OS X, før det etterhvert tok turen til iPad. Nå har Apple nok en gang krympet musikkverktøyet til et iPhone-vennlig format. Naturlig nok kan du ikke gjøre like mye på telefonen som du kan gjøre på fullversjonen på datamaskinen, men mulighetene er fortsatt mange. Har du en liten musiker i magen er dette appen for deg.

Last ned GarageBand fra App Store (35 kroner).

ShadowGun

Mobilspill begynner virkelig å komme seg. ShadowGun ser rett og slett griselekkert ut, og kan by på en av de bedre spillopplevelsene innen sin sjanger. Spillet ser ut til å hente mye inspirasjon fra konsollspillet Gears of War, med spillelementer som å dukke bak vegger for å unngå å bli skutt på, og smarte fiender som prøver å lure deg inn i feller. For deg som er ute etter mer enn søte hjernetrim-spill på telefonen er ShadowGun midt i blinken.

Last ned ShadowGun fra App Store (35 kroner).

Snapseed

Selv om det har begynt å dukke opp en del redigeringsprogrammer i App Store er det få som kan måle seg med Snapseed. Applikasjonen er både brukervenlig og enkel, men tilbyr likevel en drøss av nyttige og kule redigeringsverktøy og effekter. Denne kan nytes av både nybegynnere og ihugga fotografifans som er ute etter å fikse mobilbildene til det ytterste.

Last ned Snapseed fra App Store (35 kroner).

Jetpack Joyride

Flere og flere mobilspill har begynt å snuse på stadig mer avanserte sjangre, slik som førstepersons-skytespill, og dyptgående rollespill. Jetpack Joyride gjør det motsatte, og har heller valgt å lage det lekreste énfinger-spillet på App Store. Hele målet med spillet er å fly så langt som mulig, ved hjelp av å trykke fingeren på skjermen. Ekstremt enkelt, men likevel veldig morsomt. Hele spillet oser av kvalitet, og er et godt eksempel på hvor mye man kan gjøre med noe så enkelt.

Last ned Jetpack Joyride fra App Store (Gratis nå, vanligvis 7 kroner).

Weather+

Værapplikasjoner har vært en het potet i 2011, og mange har konkurrert om å by på både de beste spådommene og det lekreste grensesnittet. Weather+ har blitt årets store hit blant værinteresserte mobileiere, mye på grunn av det lekre utseendet og den enkle navigeringen. At den spår riktig vær er uten tvil også en fordel.

Last ned Weather+ fra App Store (14 kroner).

World of Goo

Denne PC-hiten ble også en hit da den ble forvandlet til en iPhone-applikasjon. Målet er å hjelpe små, svarte skapninger over farlig terreng, for å lede dem til en støvsuger-lignende kreasjon. Det høres kanskje sykt ut, men World of Goo byr på en fantastisk spillopplevelse få andre iPhone-spill kan måle seg med.

Last ned World of Goo fra App Store (35 kroner).

Som du sikkert ser var denne listen kun for iPhone-apps. Om kort tid vil vi publisere en lignende liste for de ti beste Android-appene i 2011. Følg med!.

Er du ute etter enda flere applikasjoner å laste ned, kan du også ta en titt på disse artiklene:

annonse