Til hovedinnhold

Tilleggstjenestene One Call kan friste med

Tilleggstjenester kan gjøre ditt mobilabonnement rimeligere eller gi deg andre fordeler i din mobile hverdag. Vi har allerede tatt for oss tilleggstjenestene til Telenor, Netcom, Tele2 og Chess, og denne gangen har vi tatt for oss tjenestene som operatøren One Call har å tilby.

One Call har ikke like mange tjenester som konkurrentene, men til gjengjeld er et par av dem meget gode for noen typer mobilbrukere.

Verken Fri Familie eller vennetjenester
I motsetning til ”de fire store”, har ikke One Call satset på Fri Familie eller vennetjenester foreløpig. Årsaken kan være at de per i dag har en betydelig mindre kundemasse enn konkurrentene, og da er det like greit å styre unna slike tjenester.

Det gjør samtidig utvalget av tilleggstjenester mer oversiktlig, slik at du lettere finner de virkelige godbitene.
Les også: Tele2s beste tilleggstjenester
Les også: Her er de lønnsomme Netcom-tjenestene
Les også: Disse Telenor-tjenestene bør du ha
Les også: Verdifulle Chess-tjenester

Datapakker fra One Call
Vi har roset One Call opp i skyene helt sine de senket sine datapriser, og det med god grunn. De løpende dataprisene er satt til 99 øre per MB, men dersom du er en ivrig mobilsurfer, bør du benytte deg av en av datapakkene de tilbyr.

Her kan du kjøpe 50 MB for 25 kroner per måned, 100 MB for 50 kroner per måned, eller 200 MB for 100 kroner per måned. Alternativt kan du kjøpe ”Fri bruk” (inntil 5 GB per måned) til en månedspris på 399 kroner. Dette er kun å anbefale for ekstrembrukere, ettersom du fint klarer deg med inntil 200 MB ved normal surfing på mobilen. Datapakkene til One Call er utvilsomt et godt tilbud for mobilbrukere som benytter seg av internett på mobilen litt oftere enn en sjelden gang i blant.

(Artikkelen fortsettes.)

Mobilforsikring
One Call tilbyr også mobilforsikring til en løpende månedspris på 32 kroner. I tillegg må du betale 350 kroner i egenandel ved første skadeoppgjør, og 700 kroner neste gang. Du får imidlertid de to første månedene uten månedspris, så sånn sett skader det ikke å tegne forsikringen når du har kjøpt en ny mobil. Det kommer riktignok an på hvor dyr mobil du har kjøpt, hvor lenge du eventuelt bør ha en forsikring med løpende månedspris.

Normalt anbefaler vi utelukkende å tegne mobilforsikring ved kjøp av en dyr mobil, og du samtidig opplever å ha uhellet med deg når du har kjøpt nye telefoner. Velger du å tegne forsikring fra One Call, bør du sørge for å bryte avtalen når du når et punkt der det neppe er lønnsomt å reparere den ved et uhell. Feil på mobilen som ikke skyldes ytre påvirkninger dekkes uansett av garanti og reklamasjon.

One Call Kontaktbackup
Det kan være utrolig kjipt å miste mobilen og samtidig miste alle kontaktene som er lagret på telefon og SIM-kort. Frykter du en slik situasjon, kan du betale 12 kroner per måned for å ta backup av kontakter, kalender og notater. I tillegg betaler du for datatrafikken når du synkroniserer med en PC, men ettersom dataprisene til One Call er såpass lave, er dette ingen stor kostnad uansett.

Kontaktbackup kan være lurt for noen mobilbrukere, og du betaler ingen etableringsavgift for å abonnere på tjenesten.

(Artikkelen fortsettes.)

Innholdstjenester
I gledelig motsetning til en rekke andre operatører, finner vi faktisk brukbare mobiltjenester når vi trykker ”innhold til din mobil” på nettsidene til One Call. Dyre ringetoner eller overpriset mobilmusikk er ikke å oppdrive, og i stedet har de listet opp anbefalte programmer som mobilnettleseren Opera Mini, karttjenesten Map 24 og Messenger-klienten Mig 33.

Videre finner du scoringsvarsel (fotball) til din mobil, med en liste over norske Tippeliga- og Adeccoliga-lag (ikke oppdatert), samt engelske, spanske, italienske, skotske og svenske fotballag. Hvert scoringsvarsel koster to kroner, men du kan når som helst starte- eller stoppe tjenesten.

Slike tjenester avhenger av interesse og behov, men det er positivt at One Call anbefaler nyttige tjenester framfor innholdstjenester av typen ”Schnuffel Bunny” med venner.

Øvrige tjenester
Foruten de nevnte tjenestene tilbyr One Call for eksempel Mobilsvar, Konferansetelefon (inntil seks personer i samme samtale), og Samtale Venter. Slike tjenester vil passe for noen typer mobilbrukere, som oftest såkalte proffbrukere.

Som vi ser har ikke One Call like mange tilleggstjenester å tilby som sine konkurrenter. Likevel har vi inntrykk av at de tjenestene som tilbys virkelig har en verdi for deg som kunde, og det er selvsagt positivt.
Diskuter One Calls tilleggstjenester i Forumet.

Mer om
annonse