Til hovedinnhold

Spar penger med disse tjenestene

De fleste operatører tilbyr nyttige, lønnsomme eller underholdende tilleggstjenester som gjør ditt mobilabonnement bedre. Utvalget varierer imidlertid fra operatør til operatør, så vi har den siste tiden gjennomgått utvalget hos Telenor, Netcom, Tele2, Chess og One Call. Her finner du alt fra ”fri familie”- og vennetjenester, til mobil backup, musikkbutikker og datapakker, samt innholdstjenester av varierende verdi til deg som mobilbruker.

Vi merker oss at Telenor og Netcom har et bredere utvalg tilleggstjenester, men likevel kan du finne gunstige tilbud hos de øvrige operatørene også.

SMS-pakker og musikklubb fra Telenor
Foruten Fri Familie fra Telenor, som gir deg gratis mobiltelefoni innen familien, har vi plukket ut SMS-pakker og musikklubb fra Telenor som de beste tilleggstjenestene fra denne operatøren. Sender du mange tekstmeldinger per måned (mer enn 100), er det en god idé å kjøpe en SMS-pakke til 39 kroner per måned for 100 SMS, 89 kroner per måned for 250 SMS, eller 199 kroner per måned for 2.000 SMS. Dette avhenger selvsagt av ditt personlige forbruk av SMS.

Er du interessert i å laste ned musikk til mobilen, gir Telenor deg muligheten til å laste ned ti låter fra deres musikkbutikk for 59 kroner per måned ved å melde deg inn i Telenor Musikklubb. Da betaler du halv pris av standardprisen på 12 kroner per låt (som vi synes er alt for dyrt), og får altså ti låter til en langt hyggeligere pris.

Les mer: Disse Telenor-tjenestene må du ha

Bestevenn og datapakker fra Netcom
Hadde dette vært en test, ville sannsynligvis Netcom stukket av med seieren – her får du nemlig en rekke gode tilleggstjenester. Det er verdt å nevne at du kan koble sammen to familier med Trådløs Familie fra Netcom, men vi har likevel plukket ut tjenesten Bestevenn og Netcoms datapakker som de største høydepunktene. Med Bestevenn kan velge en venn (som også har Netcom-abonnement), som du kan ringe- og sende meldinger til helt gratis. Selve tjenesten er også gratis.

Netcom har også senket prisen på mobilt bredbånd, noe som gjør at datapakkene er attraktive som tilleggstjenester til mobil. Surfer du på internett på mobilen, kan dette lønne seg. Eksempelvis koster en datapakke på 100 MB 49 kroner, noe som er en passende mengde til en bra pris dersom du er en mobilsurfer.

Les mer: Her er de lønnsomme Netcom-tjenestene

Ventetoner og backup fra Tele2
Tele2 har tilsynelatende satset langt mer på å tilby gode abonnement enn å tilby gode tilleggstjenester. De tilbyr Mobil Familie med gratis mobiltelefoni innen familien, men her kan verken gratisabonnementet Tele2 Sheriff eller kontantkort inkluderes. I mangel på noe bedre, velger vi å trekke fram den noe spesielle tjenesten Ventetoner, i tillegg til Mobil Backup. Ventetoner erstatter det tradisjonelle oppringingssignalet med for eksempel favorittsangen din, slik at de som ringer deg hører dette mens de venter på at du skal svare. Ubrukelig for de fleste, men spennende å ha for noen, og da er det positivt at Tele2 kan tilby ventetoner.

Med Tele2 Mobil Backup får du muligheten til å ta kopi av din adressebok og kalender fra mobilen- til PC-en din. Avhengig av type mobil kan du også kopiere notater, SMS, bokmerker og oppgaver. En slik tjeneste kan være nyttig for noen typer brukere. Ellers er dessverre Tele2s tilleggstjenesteutvalg gjennomsyret av ubrukelige innholdstjenester.

Les mer: Tele2s beste tilleggstjenester

Bonusordning fra Chess
Chess tilbyr en rekke tilleggstjenester, men av varierende verdi for deg som bruker. Er du en ivrig og aktiv Chess-kunde, bør du imidlertid benytte deg av bonusprogrammet Chess Bonus, hvor du får poeng for alt mulig rart (logge inn på Min Side, ha bursdag etc.). Disse poengene kan du bruke til fratrekk på fakturaen din, eller kjøp av ny mobil i Chess’ nettbutikk.

Ellers tilbyr også Chess egne datapakker, men disse er langt dyrere enn hos konkurrentene. Likevel vil det lønne seg dersom du er Chess-kunde – og samtidig en ivrig mobilsurfer – å abonnere på de overprisede datapakkene.

Les mer: Verdifulle Chess-tjenester

Datapakker og nyttig innhold fra One Call
One Call tilbyr verken ”fri familie” eller vennetjenester, og har heller ingen bonusordning for sine kunder. Det inngår i operatørens motto at det skal være enkelt, og vi sitter igjen med det samme inntrykket etter å ha gjennomgått One Calls spede, men gode, utvalg av tilleggstjenester. Det klare høydepunktet er operatørens gunstige datapakker, til glede for alle One Calls kunder som bruker internett på mobilen.

Foruten dette ble vi positivt overrasket over at One Call linket til nyttige innholdstjenester – som kart og nettleser for mobil – fremfor 50-kroners ringetoneabonnementer.

Les mer: Tilleggstjenestene One Call kan friste med

Et par etterord
Alle de store operatørene tilbyr noen former for tilleggstjenester som kan gi deg en bedre- eller billigere mobilhverdag. Hensikten ved å tilby for eksempel ”fri familie” eller gratistjenester er at operatøren vil holde på deg som kunde. Du nøler kanskje litt ekstra med å bytte operatør, dersom du og din familie benytter dere av ”fri familie”, og ser dette som en klar fordel for deg. Har du imidlertid bestemt deg for å bruke en operatør, bør du også sikre deg de tilleggstjenestene som du vil nyte godt av som mobilbruker.

Særlig tilleggstjenester som SMS-pakker og datapakker bør du benytte deg av dersom du henholdsvis sender mange tekstmeldinger eller surfer på internett på mobilen. For å finne ut hvilke tilleggstjenester din operatør tilbyr, kan du gå inn på nettsidene deres, eller ta kontakt med kundeservice.

annonse