Til hovedinnhold

Her er de lønnsomme Netcom-tjenestene

I forrige uke tok vi for oss tilleggstjenestene til Telenor, og nå er det Netcoms tur. Du finner mange lignende tjenester, men priser og vilkår kan variere. Noen av Netcoms tilleggstjenester er gratis i bruk, mens andre koster penger.

Netcom har listet opp nærmere 40 tjenester i sin oversikt over tilleggstjenester. Vi har plukket ut noen du kanskje bør ta opp til nærmere vurdering.

Først ute med Trådløs Familie – gratis tjeneste
Det ligger mye prestige for operatørene å være først ute med et nytt abonnement eller en ny tilleggstjeneste. Netcom har nok vært hakket mer innovativ enn Telenor de senere årene, og var blant annet først ute med konseptet Trådløs Familie – eller Fri Familie som Telenor kaller det – i september 2005. Denne populære tjenesten har blitt bedre og bedre (for begge operatører) siden den tid, og vilkårene har også blitt temmelig like. Hos Netcom kan du ha 2-6 medlemmer – hvorav inntil tre medlemmer kan ha kontantkort – i en én Trådløs Familie. Alle abonnementene på samles på én eier, som får tilsendt en samlefaktura på mobilkostnadene. En vesentlig forskjell mellom Netcom og Telenors familietjenester, er at du med Netcom nå har muligheten til å knytte sammen to Trådløse Familier, og få de samme fordelene. Det kan potensielt doble antall medlemmer du kan ringe kostnadsfritt- og sende gratis SMS til.

Hensikten med Trådløs Familie fra Netcoms side er selvsagt at de vil holde på deg som kunde, og samle hele familiens telefonutgifter hos seg. Forutsetningen for at dette vil være lønnsomt for deg – framfor å velge rimelige abonnementer tilpasset ringemønster, uavhengig av operatør – er at familiemedlemmene ringer ofte til hverandre. Du har ingenting å tape rent økonomisk ved å velge Trådløs Familie dersom du og din familie uansett ønsker å være kunder hos Netcom.

Netcom Bestevenn – gratis
Den mest geniale nye tjenesten Netcom har å tilby, har de kalt Netcom Bestevenn. Denne gratistjenesten har verken etableringsgebyr eller månedspris, så er du Netcom-kunde bør du definitivt benytte deg av denne bonusen. Ettersom Netcom Bestevenn også kan kombineres med Trådløs Familie og Netcom Venner, ser vi ingen ulemper ved å ikke ha tjenesten. Det vil uansett lønne seg å kunne ringe, og sende SMS og MMS, til én utvalgt person. Dette er utvilsomt en ”must have”-tjeneste dersom du er kunde hos Netcom.

Den du vil ringe gratis til må imidlertid også være Netcom-kunde, men dette kan du sjekke i forkant på Netcoms nettsider ved å logge deg inn på Min Sider. Du kan bytte ”bestevenn” én gang per måned.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Netcom Venner – 29 kroner per måned
Har du mange venner som også har Netcom som operatør, kan det være gunstig å tegne tilleggstjenesten Venner, som koster 29 kroner per måned. Da kan du nemlig ringe uten minuttpris til alle Netcoms 1,2 millioner mobilkunder – men du må betale oppstartspris på hele 89 øre per samtale.

Dette er derfor kun å anbefale dersom du fører lange samtaler med andre Netcom-kunder.

Free Talk fra Netcom – 199 kroner per måned
Netcom prøver også ut en ny tjeneste de kaller Free Talk, hvor du får 3.000 ringeminutter til alle norske mobilkunder for 199 kroner per måned, i tillegg til kostnadene med ditt eksisterende abonnement. Her er dessverre også oppstartsprisen på hele 89 øre per samtale.

Til sammenligning kan du tegne abonnementet Talkmore Fastpris Mini til samme pris (199 kroner per måned), og få 500 ringeminutter – uten oppstartsavgift –, samt 50 inkluderte SMS. Som en tilleggstjeneste virker Free Talk fra Netcom nokså kostbar, ettersom du må plusse på eventuell månedsavgift med ditt vanlige abonnement, oppstartsavgift, SMS og MMS, samt eventuell datatrafikk til de 199 kronene det koster deg per måned å ha denne tilleggstjenesten.

SMS Mania fra Netcom – 200 kroner per måned
Hvis du sender uhorvelige mengder tekstmeldinger per måned kan du abonnere på tjenesten SMS Mania fra Netcom. Her får du 2.000 SMS for 200 kroner per måned (altså 10 øre per stykk hvis du bruker hele kvoten), men dette er kun å anbefale dersom du sender langt flere SMS enn det som er gjennomsnittlig, og helst kombinert med et abonnement som omtrent ikke har månedsavgift.

Netcom har dessverre ingen SMS-pakker som er tilpasset et mer normalt forbruk av tekstmeldinger for øyeblikket.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Who Called – gratis
Vi liker tjenesten Who Called fra Netcom. Har du skrudd av mobilen din, får du en melding om hvem som har prøvd å ringe deg mens telefonen var skrudd av eller utenfor dekning. Dette koster ingenting, og du får Who Called automatisk så lenge du har Personsøk (gratis) eller Personsvar.

Dette kan være praktisk for mange, ettersom man kan skru av mobilen med visshet om at man ikke går glipp av hvem som prøver å ringe.

Netcom Mobilt Bredbånd – fra 49 kroner per måned
I motsetning til Telenor, har Netcom en datapakke som er beregnet på mobilsurfing – til en akseptabel pris. Surfer du en del på mobilen hver måned, vil det lønne seg å vurdere Mobilt Bredbånd Litt Bruk som en tilleggstjeneste. Her får du 100 MB til 49 kroner per måned, og det er som regel nok når det er snakk om mobilsurfing.

Alternativt kan du tegne et dyrere mobilt bredbåndsabonnement som en tilleggstjeneste, dersom du behøver mer enn 100 megabyte datatrafikk til mobilsurfing. Hvis du ikke har mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste, koster det 20 kroner per dag å surfe med mobilen.

Les også: Kom i gang med mobilsurfing

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Netcom Music Player – 99 kroner per måned
Har du kjøpt deg en knalltøff musikkmobil og samtidig stuet vekk din gamle MP3-spiller, var sannsynligvis hensikten å bruke den nye mobiltelefonen din til musikk. Med Netcom Music Player kan du streame mengdevis av musikk via mobilnettet til 99 kroner per måned. Det er imidlertid noen ulemper; du må spille av musikken i Netcoms musikkspiller – ikke den som allerede finnes på mobilen din –, du får ikke musikken til odel og eie (den er ”til lån”, og forsvinner når du avbryter tjenesten), samt at du foreløpig ikke kan bruke musikken du har lagret i Netcom Music Player som ringetoner eller alarmsignal.

Det blir derfor en vurderingssak om du synes det er verdt å kunne høre så mye musikk du orker på mobilen – på denne måten – til en månedspris på 99 kroner.

Les også: Test av Netcoms musikktilbud

Flere forslag?
Netcom har en rekke tilleggstjenester som du kan knyttet til ditt mobilabonnement. Du kan for eksempel både få Messenger på mobilen og mobilforsikring, slik du kan med Telenor. Alle mobilkunder har også anledning til å sette maksgrenser for bruk av innholdstjenester ved å kontakte sin operatør.

Har du flere anbefalte Netcom-tjenester – eller tilleggstjenester du vil fraråde – kan du si din mening i Forumet.

Mer om
annonse