Til hovedinnhold

Verdifulle Chess-tjenester

Vi har allerede undersøkt hvilke tilleggstjenester Telenor, Netcom og Tele2 har å tilby, og nå har turen kommet til Chess. Du finner både tjenester som senker dine mobilkostnader, og tjenester som hever brukeropplevelsen din. Ved første øyekast har Chess en rekke gode tilleggstjenester som du kan benytte deg av.

Vi har plukket ut de aller beste, og samtidig luket ut de som nødvendigvis ikke er like lønnsomme.

Chess Bonus
Med bonusordningen Chess Bonus ønsker operatøren å belønne deg ved at du oppnår fordeler i form av fratrekk på fakturaen, eller gi deg rabatt når du kjøper ny mobiltelefon fra deres nettbutikk. Dette er et smart trekk fra Chess, som ønsker å holde på deg som kunde, men du har tross alt ingenting å tape ved delta i bonusordningen.

Du opptjener poeng ved å bruke ditt mobilabonnement, ved å logge inn på Min Side, ved å delta i markedsundersøkelser, samt når du har bursdag. Hvor mye bonus du oppnår i kroner og øre, nevnes imidlertid ikke på nettsidene. Det kan være hakket mer interessant å delta i en markedsundersøkelse fra Chess, dersom du vet at du tjener noen få kroner på det.

Bonusen din kan du løse ut når du kjøper ny mobil i nettbutikken til Chess, eller velge å få fratrekk på fakturaen din. Du kan også fylle på kontantkortet ditt med bonuspoengene. Er du en trofast og aktiv Chess-kunde bør du definitivt benytte deg av Chess Bonus.
(Artikkelen fortsettes.)

Facebook og Messenger på mobilen
Chess tilbyr også de sosiale nettverkstjenestene Facebook og Windows Live Messenger på mobilen. Disse mobiltjenestene leveres av henholdsvis Facebook og Microsoft, og du betaler ingen månedsavgift for disse tjenestene.

Du betaler derimot for datatrafikken som genereres av Facebook og Messenger på mobilen, og her gjelder en makspris på 20 kroner per dag med mindre du abonnerer på datapakker eller mobilt bredbånd som tilleggstjeneste.

Les også: Her er de lønnsomme Netcom-tjenestene

Internett på mobilen
Ønsker du å ta i bruk mobilsurfing litt oftere enn en gang i blant, lønner det seg å legge til en datapakke til ditt abonnement, eller velge et mobilt bredbåndsabonnement som en tilleggstjeneste. Med Chess kan du velge datapakker på enten 50 MB eller 100 MB. Prisene er henholdsvis 49- og 89 kroner per måned for disse datapakkene. Alternativt kan du velge ett av Chess’ mobilt bredbåndsabonnement, og da er i så fall Fritid mest aktuelt. Her betaler du 99 kroner per måned for surfing mellom klokken 17.00 og 08.00 på hverdager, samt i helgene.

En datapakke vil utvilsomt være lønnsomt dersom du bruker internett på mobilen flere ganger i uka.
(Artikkelen fortsettes.)

Innholdsgrense – anbefales!
Uansett hvilken operatør du bruker, skal du ha muligheten til å sette en sperregrense for mobile innholdstjenester. Chess opplyser om denne muligheten på en fremragende måte ved å oppgi at du kan sette tre forskjellige beløpsgrenser, samt eksempler på hvilke tjenester som inngår ved å sette en slik grense. Det er tilsynelatende enkelt å bli lurt inn i et abonnement på ringetoner og annet mobilt innhold, og derfor er det en meget god idé å sette en beløpsgrense for slikt.

Chess opplyser om at du kan sette grenser på 250, 500 og 1.000 kroner per måned. Du skal også kunne sperre helt for slike tjenester. Nummeropplysning og scoringsvarsler gjelder som innholdstjenester, så pass på at du ikke sperrer ditt abonnement helt, dersom du benytter deg av slike tjenester.

Les også: Disse Telenor-tjenestene bør du ha

Enklere faktura
Chess kan også tilby E-faktura, Avtalegiro, og spesifisert faktura, i tillegg til e-postvarsel når du har fått ny regning. Bruker du nettbank, er særlig E-faktura å anbefale – da kan du betale regningen din uten å plotte inn KID-nummer, kontonummer eller andre slike opplysninger. Samtidig slipper du faktura Avtalegiro på mobilregningen kan fungere for noen, men vi anbefaler at du holder et øye med regningen både for å kontrollere at alt stemmer, og særlig for å oppdage om du har blitt fakturert for innholdstjenester du ikke kan huske å ha abonnert på.

Spesifisert faktura koster 15 kroner per måned, og da får du detaljert oversikt over ditt mobilbruk.

Who Called
I likhet med Netcom-kunder, kan du som Chess-kunde få vite hvem som har ringt deg når mobilen din har vært avslått. Har noen prøvd å ringe deg mens mobilen din var tom for strøm, eller du satt på flyet, får du en melding om dette når du skrur den på igjen. Dersom du ikke ønsker Who Called, har du muligheten til å skru av denne funksjonen.

Who Called er en gratistjeneste fra Chess.

Les også: Tele2s beste tilleggstjenester

Mobilforsikring fra Chess
Det er sjeldent en god idé å kjøpe mobilforsikring. Unntaket er dersom du kjøper en kostbar mobil, som du ikke har råd til å erstatte dersom du uheldigvis skulle ødelegge den. Du kan enten kjøpe forsikring fra en elektrokjede eller mobilutsalg når du kjøper mobil der, eller kjøpe via Chess i etterkant (eller dersom du handler via deres nettbutikk). Prisen er 32 kroner per måned, men i tillegg må du betale en egenandel på 350 kroner ved første uhell.

Det sier seg selv at du etter en tid ikke har mye å tjene på en mobilforsikring, så sørg i så fall for at du bryter avtalen etter noen måneder – tidspunktet avhenger av hvor dyr mobil du har kjøpt. Feil på mobilen som ikke skyldes ”ytre påvirkninger” dekkes for øvrig av garanti og reklamasjon.
(Artikkelen fortsettes.)

 Musikkbutikk
Chess har også egen musikkbutikk hvor du kan kjøpe låter til din mobil. Standardprisen er 12 kroner per låt, og 100 kroner per album. Dette er omtrent lik pris som hos konkurrentene.

Chess tilbyr imidlertid ingen rabattordninger slik at du får rimeligere pris på et antall låter for en fast månedssum. Du kan derfor like gjerne kjøpe mobilmusikken din via andre musikkbutikker på nett.

Noe mer?
Chess gir deg også for eksempel e-post på mobilen, tvillingabonnement og mobilsvar. Slike tjenester passer kanskje spesielt for såkalte proffbrukere.

Er du Chess-kunde og vil anbefale andre tjenester? Diskuter i Forumet.

Mer om
annonse