Til hovedinnhold

Tele2s beste tilleggstjenester

Tele2 er Norges tredje største operatør, men har samtidig en uttalt ambisjon om å være en prispresser på markedet. Som de fleste andre operatører, tilbyr Tele2 tilleggstjenester som du kan legge til ditt mobilabonnement.

Her følger en gjennomgang av utvalgte tjenester som du enten bør benytte deg av, eller styre unna, fra operatøren Tele2.

Mobil Familie
I likhet med Telenor og Netcom, tilbyr Tele2 en tjeneste som lar deg ringe og sende meldinger gratis til dine familiemedlemmer. Det er en fordel dersom du ringer ofte til dine familiemedlemmer. Med Tele2 Mobil Familie kan du ha inntil seks telefonnumre – inklusive et hjemnummer – som samles på én faktura. Du kan imidlertid ikke tegne Mobil Familie med abonnementene Sheriff, Kontroll eller Kompis Kontant.

Les også: Disse Telenor-tjenestene bør du ha

Tele2 tilbyr denne gratistjenesten fordi de ønsker å holde på deg som kunde, og samtidig samle flere familiemedlemmer som kunder. Dersom din familie føler at Tele2 har det beste tilbudet for alle medlemmene, kan det være lurt å tegne Mobil Familie. Det er imidlertid synd at unge medlemmer i familien ikke får anledning til å ta i bruk Sheriff eller et kontantkort sammen med Tele2 Mobil Familie.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Svenskepriser
Bor du rett ved svenskegrensen er det også sannsynlig at du ofte befinner deg i Sverige. Som Tele2-kunde kan du ringe med samme pris til norske fast- og mobiltelefoner, enten du befinner deg i Norge eller Sverige, og det samme gjelder dersom du mottar samtaler når du er på besøk i nabolandet. Med noen abonnementer – deriblant Sheriff – får du derimot ikke lik pris i Norge og Sverige.

Tele2 tilbyr også et eget abonnement, kalt Union, som gir deg lave priser for samtaler til svenske numre. Dette anbefales for svenske immigranter og gjestearbeidere som ringer mye hjem til venner og familie i Sverige.

Ventetone når noen ringer deg
Såkalte ”ringbacktones” – eller ”ventetoner”, på norsk – er tilbake her til lands, og flere operatører tilbyr dette. Dette går ut på at de som ringer deg hører musikk (favorittsangen din?) i stedet for det tradisjonelle oppringingssignalet. Hvis dette er noe du synes høres interessant ut, kan du bestille en personlig ventetone fra Tele2. Prisen er 15-30 kroner per ventetone, samt 9 kroner per måned for å ha tjenesten.

Dette er ikke billig, men heller ikke helt avskrekkende dersom du virkelig ønsker å ha en personlig ventetone.

Les også: Her er de lønnsomme Netcom-tjenestene

(Artikkelen fortsettes.)
 

Mobil Backup – sikkerhetskopi av kontakter og kalender
Som Tele2-kunde har du muligheten til å ta kopi av kontakter og kalender som du har lagret på mobilen din. Avhengig av hvordan type mobil du har, kan du også synkronisere oppgaver, notater, bokmerker og SMS. Tjenesten koster 9 kroner per måned, men du må betale for datatrafikken du bruker for å synkronisere. Du bruker imidlertid lite datatrafikk for å ta backup (cirka en krone per synkronisering).

Du kobler mobilen til en PC og synkroniserer informasjonen som er lagret. Deretter kan du gjøre endringer i adresseboka eller kalenderen på PC-en, eller flytte informasjonen til en annen mobiltelefon. For noen mobilbrukere, gjerne de som bruker kalenderfunksjonen meget aktivt, vil dette være en nyttig tjeneste.

Styr glatt unna
Ønsker du tilgang til ringetoner, wallpapers, spill, videoklipp og animasjoner, kan du melde deg inn i Tele2s "innholdsklubb". Dette koster 29 kroner per måned, og innholdet er tilgjengelig via Tele2s wap-sider. Prisen er ikke avskrekkende i forhold til det du betaler via andre innholdsaktører, men vi mistenker at kvaliteten er deretter (ikke mulig å sjekke utvalget med mindre man er Tele2-kunde). Uansett er det dyrt med 29 kroner per måned for jalla-innhold til mobilen.

Tele2 tilbyr også ringetoner via innholdsleverandøren Aspiro som koster smått vanvittige 29 kroner per stykk. Du bør imidlertid ikke la deg lure til å kjøpe musikk i den prisklassen. I stedet bør du besøke en musikkbutikk, og kjøpe favorittsangen din til under 12 kroner per stykk. Tele2 har for øvrig også en musikkbutikk til mobil, der standardprisen for låter ligger på 12,90 kroner, og album til 119 kroner. Dette er sammenlignbart med konkurrentene Telenor og Netcom, men Tele2 er fortsatt dyrest av de tre.
 

(Artikkelen fortsettes.)
 

Internett på mobilen – ikke med Tele2
Med mindre du har abonnementet Tele2 Uno betaler du anakronistiske 12 kroner per megabyte (inntil 20 MB), og deretter 8 kroner per MB. Her har du heller ingen makspris per dag som redder mobilregningen din. Selv 5,50 kroner per MB – som du betaler med Tele2 Uno – uten makspris per dag, blir fort kostbart. Til sammenligning har One Call løpende datapriser på 99 øre per MB, og Netcom tilbyr en datapakke på 100 MB til 49 kroner per måned.

Ønsker du å benytte internett på mobilen, bør du bytte operatør – slik Tele2s datapriser er for øyeblikket.

Gode abonnement, svake tjenester?
Tele2 har en rekke gode mobilabonnement som passer for ulike typer mobilbrukere. Når det gjelder tilleggstjenester ligger de imidlertid milevis bak både Telenor og Netcom. Det er synd at flesteparten av tilleggstjenestene Tele2 tilbyr sine kunder leveres via en grisk innholdsleverandør, og at operatøren ikke legger til rette for de kundene som ønsker å bruke internett på mobilen ved å tilby datapakker og en makspris per dag, eller i det minste løpende datapriser som ligger langt, langt lavere enn dagens nivå.

Hvilke av Tele2s tilleggtjenester vil du anbefale? Diskuter i Forumet.

Mer om
annonse