Tek.no

Nyhet

Villedende ”Fri Bruk”

29 Jan 2011 05:28Først publisert 3 Aug 2009 10:08
annonse

På bakgrunn av klager fra flere forbrukere, har Forbrukerombudet sendt brev til både Telenor og NetCom om at de snarest må slutte å bruke begrepet ”fri bruk” i markedsføring av mobilt bredbånd. Årsaken er at dette strider mot Markedsføringsloven § 7 – forbud mot villedende og urimelig handelspraksis. Vi opplever at våre lesere også reagerer på at mobilt bredbåndsleverandører annonserer med ”fri bruk”, når det i realiteten eksisterer en bruksgrense på 4-5 gigabyte. Overskrides bruksgrensen per måned, blir hastigheten redusert kraftig.
LES OGSÅ: Misvisende "fri bruk"?

Forbrukerombudet skriver i sitt brev til NetCom og Telenor følgende:

I henhold til Post- og teletilsynets definisjon av mobilt bredbånd må opplevd nedlastingshastighet være på minst 640 kB per sekund. Begrepet ”fri bruk” gir forbrukeren et umiddelbart inntrykk av at vedkommende får ubegrenset mobilt bredbånd. Ved bruk som overstiger henholdsvis fire eller fem GB per måned på de to produktene nevnt ovenfor vil internettaksessen etter Post- og teletilsynets definisjon ikke lenger kunne anses som mobilt bredbånd. Forbrukeren har således ikke tilgang til ubegrenset mobilt bredbånd.

De to mobilt bredbåndsleverandørene bes snarest og senest innen 21. august slutte å bruke ”fri bruk” i markedsføringsøyemed.

Les også
Hvordan velge riktig mobilt bredbånd
Les også
Forhåndsbetalt mobilt bredbånd
Les også
En seier for mobilt bredbånd
Les også
Slik velger du riktig mobilabonnement
Les også
Billigere for Ice.net-kunder
Les også
Mobilt bredbånd - fare på ferde?
Les også
De beste tilbudene på mobilt bredbånd
Les også
På farten med MiFi
Les også
Spar penger med disse tjenestene
Les også
Mobilen.nos anbefalte mobilabonnement
Les også
- Nå kommer mobilsurfebølgen!
Les også
Misvisende ”fri bruk”?
annonse

Les også