Til hovedinnhold

Forhåndsbetalt mobilt bredbånd

iStockphoto

(Publisert 06.10.2009)
Vi hadde nylig en sammenligning av de beste abonnementene på mobilt bredbånd i forbindelse med høstferien. Der kom det frem at det egentlig ikke fantes noen spesielt gode alternativer for deg som for eksempel kun har behov for internett på hytta i en kort periode. Ice.net har et ukeabonnement som koster 175 kroner per uke, samt en pris på USB-modemet til 1 495 kroner, noe som er relativt dyrt i forhold til andre abonnement på markedet. Dette er likevel blant de beste løsningene dersom du kun har behov for mobilt bredbånd i perioder.

Nå lanserer imidlertid NetCom et kontantkort på mobilt bredbånd, en løsning som langt på vei vil dekke behovet til de som vil bruke mobilt bredbånd en sjelden gang i blant.

Grei startpakke
For 499 kroner får du startpakken til NetCom Mobilt bredbånd Kontant. Den inneholder USB-modem, SIM-kort og 100 MB datatrafikk, og vi oppfatter dette som en rettferdig pris for å komme i gang med et slikt abonnement. Startpakken selges i kiosker og butikker, og på bensinstasjoner, og fungerer på samme måte som med et kontantkort for mobiltelefoni. Du lader opp kontantkortet via NetComs nettsider, eller ved å kjøpe et ladekort.

- Den store fordelen med kontantkortet for mobilt bredbånd er fleksibiliteten. For kunder med variert og begrenset forbruk er det ikke alltid like lett å finne et abonnement som passer, men med kontantkortet slipper du å forplikte deg til et fast månedlig beløp, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

(Artikkelen fortsettes.)
 

For hyttefolk
Som nevnt innledningsvis, kan det være at mange ikke har behov for mobilt bredbånd på andre plasser enn for eksempel på hytta. I slike tilfeller kan det bli for dyrt å abonnere på et abonnement hvor du må betale en fast sum hver måned, men NetCom mener at denne løsningen er perfekt for nettopp hyttefolk.

- Dette er som skapt for hyttefolk og andre som ønsker muligheten til å være på nett i en begrenset periode. Kundene våre har lenge ønsket seg et slikt produkt, og vi er glade for at løsningen endelig er på plass, sier Vederhus.

Det kan også være en god løsning for nordmenn som bor i utlandet, men som besøker Norge med jevne mellomrom og ønsker tilgang til internett. Merk at NetCom struper hastigheten din etter 1 GB med Mobilt bredbånd Kontant.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Prisen for megabyten
At prisen for kontantkortet til NetCom er høyere enn for et vanlig mobilt bredbåndsabonnement, var ventet. Dette er som regel også tilfellet når det gjelder kontantkort til mobil. NetCom inkluderer altså 100 MB i startpakken, men utover det betaler du 2 kroner per MB. Vi synes godt NetCom kunne halvert dette, og hatt en løpende datapris på én krone, ettersom det ikke dreier seg om surfing på mobilen. Likevel er det en forståelig pris med tanke på at de også vil lokke brukerne over til sine mer gunstige abonnementer med en fast månedspris. Forsiden på populære nettaviser (VG Nett, Nettavisen.no, Aftenposten.no, Dagbladet.no) er som regel på rundt 1,5 MB, en MP3-fil som regel 3-5 MB, og en e-post uten vedlegg er sjelden større enn 1 kilobyte (0,01 MB).

Og for deg som bare vil bruke mobilt bredbånd en gang i blant, og fortrinnsvis til å sjekke e-post og lese nyheter/surfe – ikke laste ned musikk, streame filmer eller andre kapasitetskrevende oppgaver – fremstår dette som en meget god løsning. Et etterlengtet tilbud til de som har behov for å bruke mobilt bredbånd sjeldent.

Mer om
annonse