Til hovedinnhold

På farten med MiFi

Har du en iPod Touch eller et avansert digitalkamera har du kanskje ergret deg over at du ikke har noen mulighet til å komme deg på nett dersom du er utenfor rekkevidden til et WLAN-modem. Nå kommer imidlertid produsent Huawei med et såkalt MiFi-modem som løser problemet, ifølge Mobil.se. Denne dingsen ser ut som en mobilt bredbåndsdongel, men har ingen USB-kontakt sittende fast i enheten.

MiFi-dongelen skal ha en batteritid på fem timer når den er fullt oppladet (via avtagbar USB-ledning), og du kan koble til flere enheter via dingsen. I tillegg har MiFi-modemet fra Huawei støtte for minnekort, slik at du også kan bruke den som en lagringsenhet. Den støtter hastigheter på inntil 7,2 Mbit/s i teorien, men faktiske hastigheter vil selvsagt være lavere.

Operatøren 3 i Storbritannia vil starte salget av MiFi-modemet til jul, mens den ifølge Mobil.se vil komme på det svenske markedet i september. Vi har dessverre ingen ytterligere opplysninger, men antar at dongelen ikke blir å finne her til lands før til neste år. Modemet ble lansert på Mobile World Congress i Barcelona tidligere i februar.

Mer om
annonse