Til hovedinnhold

12-megapikselkamera på mobilen

Et stort antall megapiksler på mobilkameraet betyr intet annet enn at du får tatt bilder i et stort format. Likevel oppfatter mange det som et tegn på at kameraet tar gode bilder, noe som ofte er tilfellet, men da er det på grunn av andre finesser som linse, autofokus, bildestabilisator, optisk zoom eller andre ting. Samsung går megapikselfascinasjonen til Sony Ericsson en høy gang, og var faktisk en måned tidligere ute med en mobil med 8-megapikselkamera (Innov8) enn Sony Ericssons C905 på markedet, ifølge Unwired View. (I Norge kom imidlertid SE-mobilen først.)

Om to uker vil Samsung også etter alt å dømme lansere den første mobilen med et 12-megapikselkamera på Mobile World Congress i Barcelona.

Først til Europa
Via Koreanske kilder hevder ovennevnte nettside at Samsung vil starte produksjonen av mobilen med 12-megapikselkameraet før utgangen av februar. Øvrige spesifikasjoner er imidlertid ikke kjent, og det vites ikke om det er snakk om en ”vanlig mobil” eller en smartmobil, med eller uten trykkfølsom skjerm.

Ryktene tilsier imidlertid at den første 12-megapikselmobilen vil se dagens lys på det europeiske markedet.

Mer om
annonse