Til hovedinnhold

De hotteste ryktene

Mobilen.no er selvsagt til stede på messen, og skal bekrefte og avkrefte de ulike ryktene. I mellomtiden kan du kose deg med spekulasjonene rundt hva som kanskje dukker opp.

Microsoft


Det er ingen hemmelighet at Microsoft kommer til å lansere en ny versjon av sitt mobile operativsystem. Windows Mobile 6.5 er laget for trykkfølsomme skjermer – de nye ikonene er store og fingervennlige, og mediespilleren ser ut til å kunne konkurrere med både Iphone og Nokia.
Flere tjenester står også på trappene, og Microsoft lanserer også sin egen konkurrent til Apples Appstore.
Et av de heteste ryktene er at Microsoft skal lansere sin egen mobil, basert på MP3-spilleren Zune. Microsoft selv har avkreftet ryktene, men spekulasjonen fortsetter likevel. Vi blogger live fra selskapets pressekonferanse klokken 15.00 på mandag, så følg med på Mobilen.no for å få med deg nyhetene.

Android


Mange produsenter har kastet seg på Googles operativsystem, men foreløpig har det kommet få telefoner på markedet – og ingen her hjemme. Vi hadde i utgangspunktet ventet at både Sony Ericsson og Samsung skulle lansere mobiler basert på Android, men nå sier ryktene at begge har utsatt sine satsninger.
I stedet ryktes det om at Dell skal komme med egen smarttelefon, basert på Google-systemet. T-Mobiles G2 vil antakelig også lanseres, og det er mulig Huawei kommer med Android-nyheter.

Samsung


Koreanerne har virkelig satt vann på ryktemøllen, og har allerede vist fram Ultra Touch – en trykkfølsom mobil som også har tastatur. Her er et åtte megapikslers kamera, innebygd GPS, radio, video, musikkspiller og turbo-3G, vi tar med oss videokameraet og tester ut nyheten for deg.
I tillegg ryktes det om Samsung i8910, en mobil som skal ta opp kampen mot Iphone. Telefonen skal ha åtte megapikslers kamera, ta opp video i 720p HD, og vise videoen på TV via HDMI. En ny Bang & Olufsen-mobil er også dukket opp, med en spennende eliptisk fasong. Samsung M7600skal ha støtte for turbo-3G, 3,2-megapikselkamera, 2,8-tommers AMOLED-trykkskjerm, støtte for DivX, samt nevnte forsterker fra Bang & Olufsen. Du kan se bilde av M7600 og lese mer her.
Vi venter også å se fra Samsung Show – mobilen med innebygd projektor.  Den er allerede tilgjengelig i Korea, og brukergrensesnittet skal være det samme som i selskapets Touchwiz-modell. I tillegg ryktes det om at Samsung vil vise fram en mobil med hele 12 megapikslers kamera.

Nokia


Finnene kommer også til å lansere en konkurrent til Apples Appstore, hvor du kan kjøpe programmer og tjenester til Series 60-telefoner.
I tillegg har bilder av det som ryktes å være businessmobilen E75 allerede lekket på nett, men de mest spennende ryktene er om en ny trykkfølsom supermobil med multitouch-funksjonalitet. Vi

Sony Ericsson


Sony Ericsson har allerede røpet at vi får se to nye kameramobiler – C901 og C903. C901 er en bartype med fem megapiksler, mens C903 er en skyvemodell, også den med fem megapiksler kamera. De nye modellene truer med andre ord ikke toppmodellen C905, som får være flaggskipet i kameraklassen en stund til.
Ellers har det vært forbløffende lite rykter rundt svensk-japanerne, med unntak av spekulasjoner i om lansering av en Android-basert mobil. Den ser ut til å bli utsatt til etter Mobile World Congress, men vi krysser likevel fingrene og håper det dukker opp noe skikkelig spennende på Sony Ericssons pressekonferanse søndag.

Asus


I Norge er Asus kjent som produsent av alt fra PC-komponenter til de populære små Eee-PC-ene som satte i gang trenden med bærbare mini-PC-er. Nå ser det ut til at selskapet planlegger å lansere en Eee-phone. Asus er med i The Open Handset Alliance, og dermed er det stor sjanse for at en Eee-phone kjører på Google Android. Det ryktes om at telefonen har GPS, mediespiller og er en smartmobil, stort mer er ikke lekket.
I tillegg har selskapet teamet opp med navigasjonsselskapet Garmin, som under Mobile World Congress i fjor lanserte sin GPS-mobil Nüviphone. Ett år senere har vi fortsatt ikke sett noe fungerende eksemplar av telefonen, og selskapet får nå hjelp av Asus.
Sammen skal de to lage en hel serie med lokasjonssentriske mobiler, og fjorårets Garmin-mobil vil bli relansert som Garmin-Asus nüvifone G60.

Acer

Nok en PC-produsent skal inn i mobilmarkedet. Acer kjøpte i fjor smartmobilprodusenten E-Ten, og det ser ut til at de nå lanserer to telefoner under Mobile World Congress.

DX650 kjører Windows Mobile, har både en trykkfølsom skjerm og en mindre Oled-skjerm, Bluetooth og minnekortstøtte. X960 skal visstnok ha trykkskjerm og et 3,2 megapikslers kamera med blitz.

Flere produsenter


Andre som kommer med nyheter er LG, som allerede har sluppet informasjon om sin nye KM900. Telefonen har trykkskjerm på tre tommer, støtte for turbo-3G, 5-megapikselkamera, Wi-Fi, GPS, og FM-radio, og et nytt 3D brukergrensesnitt.
Palm Pre ble lansert allerede under CES-messen i januar i år, og nå ryktes det om en europeisk lansering. Inspirasjonen til Palm Pre er ikke uventet hentet fra Apple og vi snakker om en trykkbasert mobiltelefon. I motsetning til Iphone har imidlertid Palm Pre også innebygd tastatur. De har også utvidet den trykksensitive sone på telefonen til også å fungere under skjermen.
Den har ellers blant annet trådløs nettverksstøtte, Bluetooth, innebygd GPS, 8 gigabyte minne, 3 megapiksels kamera med blitz og en 3,1 tommers skjerm.
Toshiba har vist fram sin TG01, en av de mest spennende telefonene vi har sett på lenge. Skjermen er på hele 4,1 tommer, mens selve telefonen bare er 9,9 millimeter tykk. Den har en prosessor på 1 GHz fra Qualcomm, brukergrensesnittet er spesialtilpasset, den har et 3,2-megapikselkamera, Wi-Fi og turbo-3G.
Det blir mange spennende nyheter og førsteinntrykk på Mobilen.no i uken framover, så følg med oss under Mobile World Congress. Er det noen telefoner du vil vi skal se nærmere på, eller programvare vi bør sjekke ut mens vi er i Barcelona? Skriv inn i kommentarfeltet under saken.

Mer om
annonse