Til hovedinnhold

Ta full HD-video på mobilen

Mobilkameraer blir stadig bedre, men det er foreløpig et godt stykke igjen før de kan sies å være en fullgod erstatning for et godt digitalkamera. Enda mer fjernt virker det å kunne ta gode videoopptak med mobilen, og spesielt i full HD-kvalitet.

Svenske Ericsson tror imidlertid det vil bli en realitet innen 2012.

Bedre prosessor

På en pressekonferanse fortalte representanter fra det svenske selskapet om deres visjon for hva mobiltelefoner bør kunne klare i år 2012. Det innebærer blant annet at en høyteknologisk mobil vil ha et innebygget kamera på 12-20 megapiksler, og mulighet for å ta videoopptak i full HD. I tillegg vil mobilene ha en skjerm med XGA-oppløsning på 1024 x 768 piksler, ifølge Tu.no.

Mobilprosessoren på disse mobilene vil være på om lag 1 GHz, noe som er langt kraftigere enn det vi finner i dagens mobiler. Det vil gjøre at mobilen jobber raskere og at du potensielt kan bruke mer avansert programvare. Ericsson sier de tror dette er nødvendig, ettersom mobilene skal kunne brukes til mobilsurfing med høyere hastigheter – via HSPA og LTE – i årene som kommer.

Mer om
annonse