Til hovedinnhold

Dropper du digitalkameraet?

I en undersøkelse foretatt av analysebyrået Insites Consulting på oppdrag for Sony Ericsson, kommer det fram at 60 prosent av nordmenn i aldersgruppen 18-35 er villige til å droppe digitalkameraet og i stedet bruke det innebygde kameraet på mobilen. Forutsetningen er imidlertid at mobilkameraet yter like godt som et vanlig digitalkamera.

Nå har det kommet flere gode kameramobiler på markedet, og Sony Ericsson er blant produsentene som har satset sterkest på å lage gode kameramobiler i de senere årene – med sin Cybershot-serie. Sony Ericsson C905 ble også kåret til Årets Kameramobil på Gulltasten 2008.

Tar opp kampen

Undersøkelsen ble gjennomført i 24 land i perioden 10-19 oktober 2008, og 4.992 personer i alderen 18-35 år deltok totalt. Resultatene viser at 96 prosent av nordmenn har et kamera på mobilen sin, mens det globale gjennomsnittet er på 89 prosent. Samtidig svarer bare 82 prosent av nordmennene at de eier et vanlig digitalkamera. Med det konkluderer Sony Ericsson med at mobilkameraer er mer utbredt enn vanlige digitalkameraer i denne aldersgruppen. Det er likevel naturlig å tro at en betydelig andel av de som svarer at de har et kamera på mobilen, ikke bruker det særlig ofte – eller at de bruker det parallelt med et digitalt kompaktkamera.

(Artikkelen fortsettes.)


Kameramobilen Sony Ericsson C905

- De beste bildene tas ofte spontant, og telefonen er unik fordi den er med overalt og gjør det enklere å dele bildene med andre. Med Cybershot-telefonen C905, markedets første kameramobil med over 8 megapiksler, tar vi for alvor opp kampen mot digitale kompaktkameraer, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson i Norge i en pressemelding.

Det kommer også fram i undersøkelsen at 65 prosent av de norske respondentene deler mobilbildene sine på Facebook, blogger eller andre sosiale tjenester på nett.

Mer om
annonse