Til hovedinnhold

Full krig mellom Nokia og Samsung

Mobilen.no skrev i går om Samsungs neste kameramobil med hele 12 megapiksler kamera. Artikkelen var illustrert med en bildemanipulert Innov8. Men nå ser det ut til at selskapet har to nye modeller på trappene. Den ene minner om Innov8, men har ikke 12 megapiksler, slik enkelte har spekulert i.

Nyheten her er trykkfølsom skjerm. Dessuten ser det ut til at den vil beholde tastene du kan skyve frem.

I strupen på Nokia

Dermed blir det en modell som går rett i strupen på Nokias nye toppmodell, N97. Begge får stor trykkfølsom skjerm, med S60-grensesnitt slik vi kjenner det fra Nokia 5800 XpressMusic.

Men N97 vil ha kamera med oppløsning på 5 megapiksler. Den nye Samsung-modellen får samme kamera som Innov8, altså 8 megapiksler.

Kamera

Kameramobilen med 12 megapiksler vil være noe slankere og se mer ut som et ordinært kompakt digitalkamera. Blant annet vil den ha et programhjul på toppen (på siden av mobilen), slik at du vil kunne betjene mobilkameraet på samme måte som du betjener et vanlig digitalkamera.

Kameraet med 12 megapiksler oppløsning vil ha Samsungs eget operativsystem.

Begge disse modellene, og trolig også den første Samsung-mobilen med operativsystemet Android, er ventet presentert under MWC, den årlige verdenskongressen for mobilkommunikasjon. MWC går av stabelen i Barcelona fra den 16. februar.

Nå er det ikke utenkelig at  Nokia kan ha flere ess i ermet, men enn så lenge ser det ut til at Samsung vil beholde det teknologiske forspranget.

Samtidig fester Nokia grepet som innholds- og tjenesteleverandør. Ai, ai for en artig krig!

Mer om
annonse