Full krig mellom Nokia og Samsung

Mobilen.no skrev i går om Samsungs neste kameramobil med hele 12 megapiksler kamera. Artikkelen var illustrert med en bildemanipulert Innov8. Men nå ser det ut til at selskapet har to nye modeller på trappene. Den ene minner om Innov8, men har ikke 12 megapiksler, slik enkelte har spekulert i.

Nyheten her er trykkfølsom skjerm. Dessuten ser det ut til at den vil beholde tastene du kan skyve frem.

I strupen på Nokia

Dermed blir det en modell som går rett i strupen på Nokias nye toppmodell, N97. Begge får stor trykkfølsom skjerm, med S60-grensesnitt slik vi kjenner det fra Nokia 5800 XpressMusic.

Men N97 vil ha kamera med oppløsning på 5 megapiksler. Den nye Samsung-modellen får samme kamera som Innov8, altså 8 megapiksler.

Kamera

Kameramobilen med 12 megapiksler vil være noe slankere og se mer ut som et ordinært kompakt digitalkamera. Blant annet vil den ha et programhjul på toppen (på siden av mobilen), slik at du vil kunne betjene mobilkameraet på samme måte som du betjener et vanlig digitalkamera.

Kameraet med 12 megapiksler oppløsning vil ha Samsungs eget operativsystem.

Begge disse modellene, og trolig også den første Samsung-mobilen med operativsystemet Android, er ventet presentert under MWC, den årlige verdenskongressen for mobilkommunikasjon. MWC går av stabelen i Barcelona fra den 16. februar.

Nå er det ikke utenkelig at  Nokia kan ha flere ess i ermet, men enn så lenge ser det ut til at Samsung vil beholde det teknologiske forspranget.

Samtidig fester Nokia grepet som innholds- og tjenesteleverandør. Ai, ai for en artig krig!

Les også
Slik tar du gode mobilbilder
Les også
Forhåndsbestill Nokia N97 på nettet
Les også
Nytt om Nokia N97
Les også
Nokia N86 vant ”beste kameramobil”-pris
Les også
Ny software til Nokia 5800
Les også
Finn veien med nye Nokia Navigator
Les også
Sony Ericsson med nytt flaggskip
Les også
Elliptisk Samsung-mobil lekket
Les også
12-megapikselkamera på mobilen
Les også
Test: Nokia 5800 XpressMusic
Les også
Test: Samsung Innov8 - N95 på anabole steroider
Mer om
annonse