Til hovedinnhold

Flere 8-megapikselmobiler på vei

Det er, som kjent, ikke nødvendigvis antallet megapiksler på kameraet som er avgjørende for om du kan ta gode bilder med mobilen din. Likevel selges det bra med mobiltelefoner i Norge som har et 3,2- og 5-megapikselkamera, og trenden viser at det å kunne ta gode bilder med mobilen spiller en viktig rolle for mange mobilkjøpere.

Sony Ericssons nye kameravidunder C905 er ventet i norske butikker hvert øyeblikk, men vil få konkurranse fra både Samsung og LG, som også kommer med 8-megapikselkameraer i nærmeste framtid.

C905 neste uke?

Ifølge Idg.se, vil Sony Ericsson C905 komme i svenske butikker førstkommende tirsdag, altså 30. september. Det er derfor sannsynlig at kameramonsteret vil komme til Norge relativt kjapt, men vi har foreløpig ikke fått bekreftet den eksakte datoen fra mobilprodusenten.

Også Samsungs multimediemonster i8510 – også kalt Innov8 - er utstyrt med et 8-megapikselkamera. Denne vil nok komme til Norge noe senere enn Sony Ericsson C905, men er likevel ikke så alt for mange månedene unna.

(Artikkelen fortsettes.)


Sony Ericsson C905.

Åtte megapiksler

Det kan imidlertid se ut til at det blir mer og mer vanlig å stappe inn et 8-megapikselkamera i mobilen. Nevnte Samsung, har nemlig lansert enda en mobil med et innebygdt 8-megapikselkamera. Den nye mobilen har fått navnet M8800 Pixon, og kameraet har – i tillegg til en rekke megapiksler – både autofokus, ansiktsgjenkjenning, bildestabilisator, og mulighet for Geotagging via GPS-en, ifølge GSM Arena.

Samsung M8800 Pixon har for øvrig en 3,2-tommers trykkskjerm, aksellerometer, støtte for Div X, GPS, HSDPA, FM-radio og støtte for microSD-kort. Den mangler imidlertid Wi-Fi støtte.

(Artikkelen fortsettes.)


De første bildene av Samsung M8800 Pixon.

To fra LG

Mobilprodusenten LG er ikke på langt nær like sterkt representert på det norske markedet som Sony Ericsson og Samsung. Likevel kan de muligens gjøre det sterkere i Norge med modellene KC910 og KC780. Begge to har nemlig 8-megapikselkameraer. KC910 er allerede offisielt lansert denne måneden, mens KC780 ryktes å være på vei, ifølge Slashphone.

8-megapikselkameraet på LGs skyvetelefon KC780 skal være utstyrt med bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning, og en funksjon som fjerner røde øyne. Trolig vil også den også ha xenonblits. Er du på utkikk etter en ny mobil med et godt kamera, vil du i alle fall ha en rekke gode alternativer å velge mellom i tiden framover.

Her kan du se en reklamefilm for Samsung M8800:

 

Mer om
annonse