Nyhet

Masse klager på IKT-tjenester

Forbrukerombudet presenterte i dag klagestatistikk for 2008. De har mottatt hele 7229 klager og henvendelser, og klager på markedsføring eller avtalevilkår på IKT-området topper bransjeoversikten, ifølge en pressemelding.

Klagene dreier seg først og fremst om innholdstjenester til mobil, kluss med abonnementer, eller andre forhold knyttet til bredbåndstelefoni, fastnettstelefoni og mobiltelefoni.

Viktig satsningsområde
Det finnes en rekke innholdstjenester for mobil som ligger helt på grensen til det som er lovlig, men som Forbrukerombudet ikke har hatt myndighet til å ta godt nok tak i, ettersom gjeldene regler ikke er klare nok. En ny markedsføringslov trer imidlertid i kraft 1.juni, og den vil åpne for bedre kontroll av slike tjenester. I tillegg opplever tilsynelatende mange kunder at telefonileverandører og operatører ikke lever opp til forventningene.

- Det høye klagetallet viser at det fortsatt gjenstår mye arbeid før forbrukerne får trygge løsninger på IKT-området. Derfor er dette et av våre viktigste satsingsområder i 2009, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.
(Artikkelen fortsettes.)


Forbrukerombud Bjørn Erik Thon.
Upopulært med telefonsalg
I likhet med i 2007, var det mange som klaget på ulike former for uønsket reklame. Selv om du kanskje har registrert deg mot reklame i Brønnøysundregistrene, kan du oppleve å bli oppringt av telefonselgere. Forbrukerombudet hevder at mange klager var knyttet til telefonsalg, uadressert reklame og SPAM.

- Den nye markedsføringsloven trer i kraft 1. juni i år. Forbrukerombudet får bedre sanksjonsmuligheter. I tillegg innføres strengere krav til å inngå avtaler ved telefonsalg. Dette gjør det mulig for oss å gjøre en enda bedre jobb mot useriøse telefonselgere, sier Thon.

Forbrukerombudet registrerte en økning i antall klager fra privatpersoner, mens det var færre klager fra næringsdrivende i 2008.

Les også
En strekkode unna mobilmoro
Les også
Spam og telefonterror
Les også
Spambølgen fortsetter på mobilen
Les også
Uforklarlig telefon-SPAM fra utlandet
Les også
På krigsstien mot innholdssvindlerne
Les også
Zemgo og Celldorado stengt av operatørene
Les også
Ikke la deg lure av SMS-quiz
Les også
Norge havner på 6.plass på FN-liste
Les også
Geriljaopprør mot telefonsalg
Les også
Finanskrisen bremser fiber
Les også
Slik blir du kvitt SMS-reklame
Les også
- Chess bryter loven
Les også
SMS-svindleren avslørt
Les også
Anmeldt for SMS-svindel
Les også
- Bryter loven når de ringer deg!
Les også
Klager på SMS-kampanje
Les også
Gransker mobilunderholdning
Les også
Slik blir du kvitt Schnuffel Bunny
Les også
Servicenummer lopper deg
annonse