Til hovedinnhold

- Chess bryter loven

Ifølge Forbrukerombudet bryter Chess flere lovbestemmelser i markedsføringsloven i sin nye kampanje, skriver VG Nett.
Der hevder teleoperatøren blant annet at abonnementet ChessKontant Global er «latterlig billig».
Det er ikke Forbrukerombudet enig i, de mener kontantkortet midt på treet prismessig og mener derfor at Chess ikke holder det de lover i reklamen. I tillegg sier de at Chess bryter reglene om at operatørene skal opplyse om ordinær minuttpris og SMS-pris, en praksis som bransjen følger.
Forbrukerombudet har sjekket prisen på Chess sitt kontantkort opp mot kontantkort fra andre operatører gjennom priskalkulatoren Telepriser.no. I undersøkelsen kom de frem til at seks av 15 operatører har billigere kontantkort.
Chess på sin side mener Telepriser.no ikke gir et helt korrekt bilde av prisen på abonnementet.
- Telepriser er heller ikke absolutt korrekt. Med vårt kontantkort koster det ingenting å ringe til andre med samme kontantkort og det tas det ikke hensyn til på Telepriser.no, sier konstituert administrerende direktør i Chess, Sondre Aarrestad.
Han sier det har vært en misforståelse mellom selskapet og Forbrukerombudet, og at det er avtalt et nytt møte mellom de to.
Mobilen.nos egen priskalkulator, Ringepriser.no, tar på sin side hensyn til at det ikke koster noe å ringe mellom kunder med samme abonnement. Lurer du på om Chess Kontakt Global lønner seg for deg, kan du sjekke dette her.

Mer om
annonse