Til hovedinnhold

Anmeldt for SMS-svindel

"Norges beste rente? 10,35% Rente fra første krone, uten bindingstid.! Konto og Kortprogram for private og næringsdrivende. Se hjemmeside: www.nor-finans.com"

Denne meldingen skal etter sigende ha tikket inn på tusenvis av norske mobiler i løpet av helgen. Ifølge E24.no har Forbrukerombudet mottatt en rekke klager, og kommer nå til å anmelde Nor Finans til politiet. Svindelselskapet oppgir på sin nettside – som for øvrig ser svært suspekt ut – at de er en Offshore bank med hovedkontor i New Zealand.

Hvem står bak?

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sier at de vil undersøke hvem som står bak Nor Finans, og anmelde forholdet til politiet. Å sende ut en slik form for reklame på SMS uten samtykke er nemlig et klart brudd på markedsføringsloven.

- Vi har muligheten til å stoppe ulovlig markedsføring. Som oftest forsøker vi å spore opp de som er web-host og stanse dem. Nor Finans har hjemmeside i utlandet, og da er det ikke like enkelt, sier Thon til E24.no.
(Artikkelen fortsettes.)


Forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Ren svindel

Hvor lett det blir å spore opp bakmennene i Nor Finans er imidlertid en annen sak. Kloke hoder på Freakforum.nu er allerede i gang med å sjekke hvilke internett-spor selskapet har lagt igjen, og har foreløpig funnet ut at svindel-selskaper ofte har tilhørighet til Kypros – der Nor Finans har salgskontor –, at Go-Daddy-Software-Inc er host for nettsiden, og at Nor Finans sannsynligvis har brukt et falskt personnavn til å registrere domenet.

- Dette er helt klart et useriøst forsøk på svindel. Likevel må jeg innrømme at jeg ikke ser hvordan de skal klare å få penger av folk. Det virker som om man må registrere seg på siden, og få tilbud i posten senere, sier Thon til E24.

Han sier videre at en rente på 10,35 prosent er umulig å oppnå, og at man burde styre langt unna et slikt tilbud, ettersom det tydelig er et førsøk på svindel. Thon oppfordrer også alle som mottar reklame på SMS – og som ikke har gitt samtykke til det – om å klage til Forbrukerombudet.

Mer om
annonse